Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer Schotse hooglander: 'Ik durf er niet meer langs'

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 17:40

De vrouw die zondag in de Schinveldse bossen op de hoorns werd genomen door een Schotse Hooglander, keert voorlopig niet terug naar het natuurgebied.

"Ik vermijd voorlopig de Schotse hooglanders, misschien wel voor altijd," zegt Janine Thalen die bij de aanval gewond raakte.

Lees ook: Schotse hooglander neemt vrouw op de hoorns

Schreeuwen
De Brunssumse liep met haar aangelijnde hond door het gebied waar ook de runderen lopen. Een van de runderen kwam onverwacht haar afgestormd. De vrouw kon niet op tijd wegkomen en werd toen te grazen genomen. ''Ik lag op de grond en beschermde mijn hoofd met mijn armen. Ik schrok ontzettend en begon volop te schreeuwen", vertelt ze.

Litteken
Ze hield er een aantal blauwe plekken én een groot litteken in haar nek aan over. Ze meldde het incident bij de politie, gemeente Onderbanken en Natuurmonumenten. Janine blijft voorlopig uit de buurt van de runderen.

Natuurmonumenten
Natuurmonumenten komt in actie om aanvallen door Schotse Hooglanders de voorkomen. In samenwerking met Free Nature, de beheerder van de Schotse hooglanders, worden de bordjes die in het gebied staan extra gecontroleerd. ''We tolereren dit gedrag van de beesten absoluut niet. We gaan kijken of de borden rondom nog goed zijn, zodat we de bezoekers nog meer kunnen attenderen op de koeien'', zegt boswachter Niki Jasper.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen