Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer Schinveldse schietpartij blijkt drugsverdachte

Geplaatst opvrijdag 18 juni 2021 - 5:59

Eén van de slachtoffers van de schietpartij vorige week in Schinveld is Miquel P. (22), momenteel verdachte in een grote drugszaak. De politie onderzoekt of de schietpartij ook druggerelateerd is.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder. "Het is één van de scenario's waar we op dit moment naar kijken."

Lees ook: Bewoner en Kerkradenaar gewond bij schietpartij Schinveld

Geen arrestaties
De schietpartij vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats in Miquels woning in de President Kennedystraat. Naast de 22-jarige drugsverdachte werd ook een 20-jarige Kerkradenaar neergeschoten in de woning. De politie heeft nog niemand gearresteerd. Eerder liet de politie al weten dat beide mannen niet in levensgevaar verkeren.

Vader en zoon
Miquel is de zoon van Sandro (45), iemand met veel aanzien binnen het drugsmilieu. Een officier van justitie verwoordde het ooit zo: 'Zeg je amfetamine, dan zeg je Sandro P.' Miquel en zijn vader worden beiden verdacht in een omvangrijk drugsdossier. In die zaak is er een drugsfabriek ontmanteld aan de Rekoutweg in Maastricht en een opslagplaats voor drugs ontdekt in Heerlen.

Lees ook: Rechter laat 'legendarische' drugsverdachte Sandro vrij

Belastende berichten
De meeste verdachten in die zaak liepen via de gekraakte berichtendienst EncroChat in het vizier van justitie. Het voorarrest van Miquel en zijn vader is onder strenge voorwaarden geschorst tijdens een rechtszitting in maart. Het onderzoek naar de zaak kan immers nog geruime tijd duren.

Advocaat Marijn Zuketto, die Miquel bijstaat, wil niets kwijt over de schietpartij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen