Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer Schinveldse schietpartij blijkt drugsverdachte

Geplaatst opvrijdag 18 juni 2021 - 5:59

Eén van de slachtoffers van de schietpartij vorige week in Schinveld is Miquel P. (22), momenteel verdachte in een grote drugszaak. De politie onderzoekt of de schietpartij ook druggerelateerd is.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder. "Het is één van de scenario's waar we op dit moment naar kijken."

Lees ook: Bewoner en Kerkradenaar gewond bij schietpartij Schinveld

Geen arrestaties
De schietpartij vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats in Miquels woning in de President Kennedystraat. Naast de 22-jarige drugsverdachte werd ook een 20-jarige Kerkradenaar neergeschoten in de woning. De politie heeft nog niemand gearresteerd. Eerder liet de politie al weten dat beide mannen niet in levensgevaar verkeren.

Vader en zoon
Miquel is de zoon van Sandro (45), iemand met veel aanzien binnen het drugsmilieu. Een officier van justitie verwoordde het ooit zo: 'Zeg je amfetamine, dan zeg je Sandro P.' Miquel en zijn vader worden beiden verdacht in een omvangrijk drugsdossier. In die zaak is er een drugsfabriek ontmanteld aan de Rekoutweg in Maastricht en een opslagplaats voor drugs ontdekt in Heerlen.

Lees ook: Rechter laat 'legendarische' drugsverdachte Sandro vrij

Belastende berichten
De meeste verdachten in die zaak liepen via de gekraakte berichtendienst EncroChat in het vizier van justitie. Het voorarrest van Miquel en zijn vader is onder strenge voorwaarden geschorst tijdens een rechtszitting in maart. Het onderzoek naar de zaak kan immers nog geruime tijd duren.

Advocaat Marijn Zuketto, die Miquel bijstaat, wil niets kwijt over de schietpartij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen