Overslaan en naar de inhoud gaan

'Slachtoffer schietpartij Kerkrade had vaak ruzie'

Geplaatst opwoensdag 26 april 2017 - 10:52

De schietpartij in Kerkrade waarbij dinsdagavond een fietser onder vuur werd genomen, komt voor buurtbewoners niet als een verrassing.

"We hadden het verwacht", zegt een vrouw uit de buurt. "We wisten dat het een keer fout zou gaan. Hij had vaak ruzie met mensen die bij hem langs kwamen."

Schietpartij
De man werd dinsdagavond rond 22:00 uur in de Kokelestraat vanuit een voorbijrijdende auto beschoten. De fietser werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. "Ik hoorde een schot en een hoop geschreeuw", zegt de buurvrouw. "Toen ben ik gaan kijken aan het raam en zag ik hem op straat liggen."

Lees ook: Fietser ernstig gewond na schoten uit rijdende auto

Vriendelijk
Buurtbewoners zeggen dat de man regelmatig conflicten had aan zijn eigen voordeur, maar dat hij verder niet veel overlast veroorzaakte. "We hebben nooit last van hem", zegt de buurtbewoonster. "Wat hij thuis doet, dat moet hij zelf weten. Maar tegenover ons was hij altijd vriendelijk."

Ziekenhuis
De schietpartij van dinsdagavond gaat de vrouw niet in de koude kleren zitten. "Dat was flink schrikken. Ik heb weinig geslapen vannacht, maar dat maakt niks uit. Als die jongen het maar overleeft." De politie kan de verhalen uit de buurt niet bevestigen. Het onderzoek is nog volop bezig. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fietser ernstig gewond na schoten vanuit rijdende auto
20 rechercheurs onderzoeken schietpartij Kerkrade
Schietpartij Kerkrade in Opsporing Verzocht
Slachtoffer schietpartij Kerkrade buiten levensgevaar
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen