Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer schietpartij is 30-jarige Brunssumer

Geplaatst opzaterdag 26 september 2015 - 15:00

Het slachtoffer van de schietpartij op de grens van Brunssum en Heerlen vrijdagavond is een 30-jarige man uit Brunssum.

Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend.

'Gerichte actie'
Volgens reacties op Facebook zou het gaan om iemand met de naam Sven Prins. De politie houdt er rekening mee dat de man het slachtoffer is geworden van een 'gerichte actie.'

Lees ook: Liquidatie op straat in Brunssum

Automatisch wapen
Het slachtoffer zat met een bijrijder in een auto die vrijdagavond werd beschoten vanuit een andere auto, een Volkswagen Golf. Daarbij werd volgens getuigen een automatisch wapen gebruikt.

Achtervolging
De achtervolging begon op de Torenstraat. Via de Reinstraat en Akerstraat reden de auto's richting Heerlen. Bij de rotonde van de Akerstraat met de Heerenweg kwam aan de rit een einde. Het lichaam van het slachtoffer werd vlakbij in een tuin gevonden.

Bijrijder
De tweede inzittende raakte gewond, maar wist aan de belagers te ontkomen. Een toevallige voorbijganger werd door hem aangeklampt, om hem naar het ziekenhuis te brengen. Nadat de bijrijder daar was behandeld, is hij overgebracht naar het politiebureau om te worden gehoord. De politie is ook op zoek naar de behulpzame passant, in de hoop dat die meer weet over de schietpartij.

Onderzoek
De omgeving van de Heerenweg en Akerstraat blijft zaterdag nog zeker tot in de avond afgezet voor het onderzoek. Twintig rechercheurs zijn bezig met de zaak. Zij zijn druk op zoek naar sporen, en hebben een buurtonderzoek gehouden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

schietpartij, brunssum, volkswagen, golf
Auto liquidatie Brunssum teruggevonden in België
Politie krijgt nieuwe tips in onderzoek Sven Prins
Politie zoekt bestuurder Clio die gewonde vervoerde
Nog steeds veel vraagtekens rond liquidatie Sven Prins
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen