Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Slachtoffer overval zorginstelling nog in kritieke toestand

Geplaatst opmaandag 21 augustus 2017 - 12:04

Eén van de twee bewoners van een zorginstelling in Tegelen die zondagmiddag zijn overvallen, ligt nog in het ziekenhuis.

"Zijn toestand is stabiel-kritiek", aldus de politie.

Gebroken arm
Een andere bewoonster brak haar arm, zij heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Overval
De overval was zondagmiddag rond 16:30 uur. De twee zouden zijn bedreigd door twee personen, die geld eisten. De overvallers wisten te voet te ontkomen, maar werden niet lang daarna aangehouden door de marechaussee. Het gaat om een 30-jarige vrouw uit Tegelen en een 49-jarige man uit die plaats. Ze worden verdacht van poging tot doodslag.

Lees ook: Twee mensen raken ernstig gewond bij woningoverval

Geschrokken
Bewoners, familieleden en personeelsleden van appartementencomplex De Nieuwe Munt in Tegelen zijn volgens een woordvoerder
erg geschrokken. "De schrik zit er goed in. Wat enigszins geruststelt is dat er twee verdachten zijn aangehouden." De Nieuwe Munt is een complex met zorgappartementen, waar mensen zelfstandig wonen. De Zorggroep, waaronder dit complex valt, bekijkt nog of er extra opvang of slachtofferhulp nodig is.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht van de overval.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Supermarkt beroofd door Sittardse soldaat en kassameisje
Sigarenwinkel in Tegelen overvallen
Gewapende overval op drogist in Tegelen
Politie toont bewakingsbeeld vermeende overvaller
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen