Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Slachtoffer overval: 'Sleutelkastjes, daar zijn ze gek op!'

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 17:21

"Hij sloeg me toen ik de telefoon wilde pakken. Tot twee keer toe!"

De schrik zit er diep in bij de 77-jarige Truus Kelleners uit Geleen.

Gewond
Donderdagmorgen vroeg werd zij het slachtoffer van een brutale woningoverval. De vrouw raakte door het geweld van de overvaller gewond, en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. 's Middags ligt ze opnieuw op bed, met familie in de buurt om bij te komen van wat haar is overkomen.

Lees ook: Vrouw gewond na overval in eigen woning

Ik moet geld hebben
"Ik schrok wakker toen de dader in mijn slaapkamer stond. 'Ik moet geld hebben, ik moet geld hebben' riep hij, terwijl hij mijn klerenkast overhoop haalde", vertelt ze aan L1. In haar paniek had de Geleense toch de tegenwoordigheid van geest om te bellen voor hulp. Maar toen ze de telefoon wilde pakken, richtte de overvaller zich op de bejaarde vrouw. "Hij sloeg me toen ik de ene telefoon wilde pakken, en opnieuw toen ik naar de andere greep."

Geweld
Ook een poging van mevrouw Kelleners om via haar alarmknop hulp te roepen, liep uit op geweld. "Hij trok aan me, en zei 'Ik trek je ook nog de arm open' toen ik op het alarm wilde duwen." De overvaller ging er vandoor met het spaargeld en de juwelen van mevrouw Kelleners. Ook de gouden sieraden die ze in bed droeg trok de dief bruut van haar lichaam.

Hoe lang de gruwel precies duurde weet Truus niet meer. "Op een gegeven moment ben ik buiten gekomen en heb ik de buurvrouw gewaarschuwd."

Sleutelkastje
De dader kwam binnen nadat hij het sleutelkastje bij de deur had opengebroken. Truus Kelleners had niks gehoord. "Ik dacht eerst dat het mijn schoonzoon was die was binnengekomen", vertelt ze. "Die sleutelkastjes moeten mensen echt niet meer ophangen. Daar zijn ze wild op!"

Lees ook: Overvaller kwam via sleutelkastje Geleense woning binnen

Sprakeloos
De overvaller is volgens de Geleense een lichtgetinte man, gekleed in een grijs joggingpak. "Ik hoop dat ze hem snel te pakken krijgen. Wat mij is overkomen, ik ben gewoon sprakeloos", gaat ze bibberend verder. "Ik durf voorlopig echt niet te gaan slapen. Ik ben zo bang, dat kan ik u niet vertellen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen