Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Slachtoffer overval: 'Sleutelkastjes, daar zijn ze gek op!'

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 17:21

"Hij sloeg me toen ik de telefoon wilde pakken. Tot twee keer toe!"

De schrik zit er diep in bij de 77-jarige Truus Kelleners uit Geleen.

Gewond
Donderdagmorgen vroeg werd zij het slachtoffer van een brutale woningoverval. De vrouw raakte door het geweld van de overvaller gewond, en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. 's Middags ligt ze opnieuw op bed, met familie in de buurt om bij te komen van wat haar is overkomen.

Lees ook: Vrouw gewond na overval in eigen woning

Ik moet geld hebben
"Ik schrok wakker toen de dader in mijn slaapkamer stond. 'Ik moet geld hebben, ik moet geld hebben' riep hij, terwijl hij mijn klerenkast overhoop haalde", vertelt ze aan L1. In haar paniek had de Geleense toch de tegenwoordigheid van geest om te bellen voor hulp. Maar toen ze de telefoon wilde pakken, richtte de overvaller zich op de bejaarde vrouw. "Hij sloeg me toen ik de ene telefoon wilde pakken, en opnieuw toen ik naar de andere greep."

Geweld
Ook een poging van mevrouw Kelleners om via haar alarmknop hulp te roepen, liep uit op geweld. "Hij trok aan me, en zei 'Ik trek je ook nog de arm open' toen ik op het alarm wilde duwen." De overvaller ging er vandoor met het spaargeld en de juwelen van mevrouw Kelleners. Ook de gouden sieraden die ze in bed droeg trok de dief bruut van haar lichaam.

Hoe lang de gruwel precies duurde weet Truus niet meer. "Op een gegeven moment ben ik buiten gekomen en heb ik de buurvrouw gewaarschuwd."

Sleutelkastje
De dader kwam binnen nadat hij het sleutelkastje bij de deur had opengebroken. Truus Kelleners had niks gehoord. "Ik dacht eerst dat het mijn schoonzoon was die was binnengekomen", vertelt ze. "Die sleutelkastjes moeten mensen echt niet meer ophangen. Daar zijn ze wild op!"

Lees ook: Overvaller kwam via sleutelkastje Geleense woning binnen

Sprakeloos
De overvaller is volgens de Geleense een lichtgetinte man, gekleed in een grijs joggingpak. "Ik hoop dat ze hem snel te pakken krijgen. Wat mij is overkomen, ik ben gewoon sprakeloos", gaat ze bibberend verder. "Ik durf voorlopig echt niet te gaan slapen. Ik ben zo bang, dat kan ik u niet vertellen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen