Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Slachtoffer overval: 'Sleutelkastjes, daar zijn ze gek op!'

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 17:21

"Hij sloeg me toen ik de telefoon wilde pakken. Tot twee keer toe!"

De schrik zit er diep in bij de 77-jarige Truus Kelleners uit Geleen.

Gewond
Donderdagmorgen vroeg werd zij het slachtoffer van een brutale woningoverval. De vrouw raakte door het geweld van de overvaller gewond, en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. 's Middags ligt ze opnieuw op bed, met familie in de buurt om bij te komen van wat haar is overkomen.

Lees ook: Vrouw gewond na overval in eigen woning

Ik moet geld hebben
"Ik schrok wakker toen de dader in mijn slaapkamer stond. 'Ik moet geld hebben, ik moet geld hebben' riep hij, terwijl hij mijn klerenkast overhoop haalde", vertelt ze aan L1. In haar paniek had de Geleense toch de tegenwoordigheid van geest om te bellen voor hulp. Maar toen ze de telefoon wilde pakken, richtte de overvaller zich op de bejaarde vrouw. "Hij sloeg me toen ik de ene telefoon wilde pakken, en opnieuw toen ik naar de andere greep."

Geweld
Ook een poging van mevrouw Kelleners om via haar alarmknop hulp te roepen, liep uit op geweld. "Hij trok aan me, en zei 'Ik trek je ook nog de arm open' toen ik op het alarm wilde duwen." De overvaller ging er vandoor met het spaargeld en de juwelen van mevrouw Kelleners. Ook de gouden sieraden die ze in bed droeg trok de dief bruut van haar lichaam.

Hoe lang de gruwel precies duurde weet Truus niet meer. "Op een gegeven moment ben ik buiten gekomen en heb ik de buurvrouw gewaarschuwd."

Sleutelkastje
De dader kwam binnen nadat hij het sleutelkastje bij de deur had opengebroken. Truus Kelleners had niks gehoord. "Ik dacht eerst dat het mijn schoonzoon was die was binnengekomen", vertelt ze. "Die sleutelkastjes moeten mensen echt niet meer ophangen. Daar zijn ze wild op!"

Lees ook: Overvaller kwam via sleutelkastje Geleense woning binnen

Sprakeloos
De overvaller is volgens de Geleense een lichtgetinte man, gekleed in een grijs joggingpak. "Ik hoop dat ze hem snel te pakken krijgen. Wat mij is overkomen, ik ben gewoon sprakeloos", gaat ze bibberend verder. "Ik durf voorlopig echt niet te gaan slapen. Ik ben zo bang, dat kan ik u niet vertellen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen