Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Slachtoffer overval: 'Sleutelkastjes, daar zijn ze gek op!'

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 17:21

"Hij sloeg me toen ik de telefoon wilde pakken. Tot twee keer toe!"

De schrik zit er diep in bij de 77-jarige Truus Kelleners uit Geleen.

Gewond
Donderdagmorgen vroeg werd zij het slachtoffer van een brutale woningoverval. De vrouw raakte door het geweld van de overvaller gewond, en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. 's Middags ligt ze opnieuw op bed, met familie in de buurt om bij te komen van wat haar is overkomen.

Lees ook: Vrouw gewond na overval in eigen woning

Ik moet geld hebben
"Ik schrok wakker toen de dader in mijn slaapkamer stond. 'Ik moet geld hebben, ik moet geld hebben' riep hij, terwijl hij mijn klerenkast overhoop haalde", vertelt ze aan L1. In haar paniek had de Geleense toch de tegenwoordigheid van geest om te bellen voor hulp. Maar toen ze de telefoon wilde pakken, richtte de overvaller zich op de bejaarde vrouw. "Hij sloeg me toen ik de ene telefoon wilde pakken, en opnieuw toen ik naar de andere greep."

Geweld
Ook een poging van mevrouw Kelleners om via haar alarmknop hulp te roepen, liep uit op geweld. "Hij trok aan me, en zei 'Ik trek je ook nog de arm open' toen ik op het alarm wilde duwen." De overvaller ging er vandoor met het spaargeld en de juwelen van mevrouw Kelleners. Ook de gouden sieraden die ze in bed droeg trok de dief bruut van haar lichaam.

Hoe lang de gruwel precies duurde weet Truus niet meer. "Op een gegeven moment ben ik buiten gekomen en heb ik de buurvrouw gewaarschuwd."

Sleutelkastje
De dader kwam binnen nadat hij het sleutelkastje bij de deur had opengebroken. Truus Kelleners had niks gehoord. "Ik dacht eerst dat het mijn schoonzoon was die was binnengekomen", vertelt ze. "Die sleutelkastjes moeten mensen echt niet meer ophangen. Daar zijn ze wild op!"

Lees ook: Overvaller kwam via sleutelkastje Geleense woning binnen

Sprakeloos
De overvaller is volgens de Geleense een lichtgetinte man, gekleed in een grijs joggingpak. "Ik hoop dat ze hem snel te pakken krijgen. Wat mij is overkomen, ik ben gewoon sprakeloos", gaat ze bibberend verder. "Ik durf voorlopig echt niet te gaan slapen. Ik ben zo bang, dat kan ik u niet vertellen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen