Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Slachtoffer overval: 'Sleutelkastjes, daar zijn ze gek op!'

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 17:21

"Hij sloeg me toen ik de telefoon wilde pakken. Tot twee keer toe!"

De schrik zit er diep in bij de 77-jarige Truus Kelleners uit Geleen.

Gewond
Donderdagmorgen vroeg werd zij het slachtoffer van een brutale woningoverval. De vrouw raakte door het geweld van de overvaller gewond, en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. 's Middags ligt ze opnieuw op bed, met familie in de buurt om bij te komen van wat haar is overkomen.

Lees ook: Vrouw gewond na overval in eigen woning

Ik moet geld hebben
"Ik schrok wakker toen de dader in mijn slaapkamer stond. 'Ik moet geld hebben, ik moet geld hebben' riep hij, terwijl hij mijn klerenkast overhoop haalde", vertelt ze aan L1. In haar paniek had de Geleense toch de tegenwoordigheid van geest om te bellen voor hulp. Maar toen ze de telefoon wilde pakken, richtte de overvaller zich op de bejaarde vrouw. "Hij sloeg me toen ik de ene telefoon wilde pakken, en opnieuw toen ik naar de andere greep."

Geweld
Ook een poging van mevrouw Kelleners om via haar alarmknop hulp te roepen, liep uit op geweld. "Hij trok aan me, en zei 'Ik trek je ook nog de arm open' toen ik op het alarm wilde duwen." De overvaller ging er vandoor met het spaargeld en de juwelen van mevrouw Kelleners. Ook de gouden sieraden die ze in bed droeg trok de dief bruut van haar lichaam.

Hoe lang de gruwel precies duurde weet Truus niet meer. "Op een gegeven moment ben ik buiten gekomen en heb ik de buurvrouw gewaarschuwd."

Sleutelkastje
De dader kwam binnen nadat hij het sleutelkastje bij de deur had opengebroken. Truus Kelleners had niks gehoord. "Ik dacht eerst dat het mijn schoonzoon was die was binnengekomen", vertelt ze. "Die sleutelkastjes moeten mensen echt niet meer ophangen. Daar zijn ze wild op!"

Lees ook: Overvaller kwam via sleutelkastje Geleense woning binnen

Sprakeloos
De overvaller is volgens de Geleense een lichtgetinte man, gekleed in een grijs joggingpak. "Ik hoop dat ze hem snel te pakken krijgen. Wat mij is overkomen, ik ben gewoon sprakeloos", gaat ze bibberend verder. "Ik durf voorlopig echt niet te gaan slapen. Ik ben zo bang, dat kan ik u niet vertellen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen