Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer over moordaanslag Ohé en Laak: Klungelwerk

Geplaatst opmaandag 9 mei 2016 - 6:48

Jan S. vreest nog steeds voor zijn leven en staat onder strenge politiebewaking. S. was begin maart het doelwit van een moordaanslag in Ohé en Laak.

Dat vertelt hij aan De Telegraaf. De krant sprak op een geheime locatie met S.

Zeven schoten
De paardenhandelaar werd toen hij met zijn zoontje en vrouw terug kwam van de bioscoop bij Ohé en Laak onder vuur genomen.
"Juist op het moment dat ik mijn stuur naar rechts draaide, werd er vanaf de andere kant geschoten. Zeven keer in totaal, hoorde ik achteraf van de recherche. Keiharde knallen, alsof er vuurwerk werd afgeschoten", vertelt S. die door één kogel geraakt werd. "Ik voelde direct dat ik geraakt was. Mijn vrouw heb ik naast me naar beneden geduwd en tegen mijn zoontje op de achterbank heb ik geroepen dat hij plat moest gaan liggen. Het was secondewerk", vertelt S.

Lees ook: Schietpartij Ohé en Laak was aanslag op ex-moordverdachte

Klungelwerk
Een hoge pet heeft hij bovendien niet op van de schutter. Volgens S. was de liquidatiepoging 'klungelwerk'. "Er zijn fouten gemaakt. Wie schiet er nou zeven keer op een auto en treft maar een keer doel? Dan ben je geen geoefende schutter."

Ronald Noteboren
S. is zelf geen onbekende van de politie. Hij werd lange tijd verdacht van de moord op Ronald Noteboren uit Schinnen, wiens lichaam in 2009 in stukken gesneden werd teruggevonden langs een Belgische snelweg. Toch meent hij niet dat de aanslag iets met die zaak te maken heeft.

Sterk vermoeden
Wel heeft hij dankzij de aanhouding van de 27-jarige R. B. uit Susteren inmiddels een idee in welke richting hij de dader moet zoeken. B. werd in april opgepakt omdat de politie een peilbaken - gebruikt om een voertuig te traceren - onder het busje van S. aantrof. B. zou dat peilbaken verkocht hebben. "Toen wist ik in welke richting we moesten denken. Ik heb wel een sterk vermoeden wie achter deze aanslag zit. Niet die R. B., maar iemand anders. Meer ga ik daar nu niets over zeggen, dan kan ik namelijk het onderzoek van de recherche schaden", aldus S.

Lees ook: Man opgepakt voor schietpartij Ohé en Laak

Vergelding
Bang dat S. - naar eigen zeggen een goede vriend van Bandidos-president Harrie Ramakers - zelf achter de daders aangaat hoeft de politie niet te zijn, laat de paardenhandelaar weten. "Natuurlijk wil ik dat de dader zal boeten voor wat hij gedaan heeft. Wat hier gebeurd is, rechtvaardigt helemaal niks. Maar ik zal zelf niet aan vergelding doen, daar is de politie voor. Laat de persoon die dit op zijn geweten heeft, nog maar even zweten. Die vinden ze wel."

Lees ook: Volgapparatuur onder beschoten busje Ohé en Laak

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachte aanslag op Jan S. opgepakt, link met Sven Prins
Volgapparatuur onder beschoten busje Ohé en Laak
Van rol bij liquidaties verdachte politiemol in bewaring
Politie zoekt vrouw voor schietpartij Ohé en Laak
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen