Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer Maastrichtse schietpartij vecht voor zijn leven

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 15:42

De politie heeft dinsdag een 29-jarige man gearresteerd voor betrokkenheid bij een schietpartij in Maastricht. Het slachtoffer (21) vecht momenteel voor zijn leven.

De politie bevestigt tegenover L1 zowel de kritieke toestand van het slachtoffer uit Gorinchem als de arrestatie van de 29-jarige Maastrichtenaar.

Gericht geschoten
In de vroege ochtend van zaterdag 27 november werd de Burgemeester Kessensingel in Maastricht opgeschrikt door schoten. Iemand had op een rijdende auto geschoten en die auto was vervolgens tegen geparkeerde wagens gereden en tot stilstand gekomen. Achter het stuur zat het 21-jarige slachtoffer. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouwen ingerekend
Diezelfde zaterdag zijn twee Maastrichtse vrouwen van 49 en 22 jaar oud aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. De politie vermoedde immers dat het een ander was die de schoten loste. Dat idee werd versterkt door verschillende tips over het voorval. Dinsdag meldde de vermoedelijke schutter zich uit eigen beweging bij de politie. Advocaat Alper Cinar wil niets kwijt over de rol die zijn cliënt zou hebben gespeeld.

De man is overigens de partner van één van de eerder aangehouden vrouwen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen