Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer dodelijke schietpartij meerdere malen beschoten

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 13:19

Op het 29-jarige slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Hoensbroek is zondagmiddag meerdere malen geschoten.

Dat blijkt uit een schouwing van het lichaam van de man. In belang van het onderzoek doet de politie geen mededelingen over het aantal keer dat er geschoten is of waar het slachtoffer precies geraakt werd.

Schietpartij
De schietpartij vond zondag rond 17:30 uur plaats op de Schuureikenweg in Hoensbroek. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Aken, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Hoensbroek is man (29) uit Aken

Politieonderzoek
Een team van 25 rechercheurs is met de zaak bezig. Aan de hand van getuigenverklaringen en camerabeelden wordt geprobeerd een beeld te schetsen van wat zich daar zondagmiddag heeft afgespeeld. De politie heeft bij het onderzoek ook contact met de Duitse autoriteiten, omdat het slachtoffer uit Aken kwam.

Meerdere scenario's
In onder meer Duitse media gaat rond dat het slachtoffer een crimineel verleden heeft. Hij zou een grote rol hebben gespeeld in een drugsbende. De Limburgse politie kan dit niet bevestigen. Het onderzoeksteam is wel op de hoogte van deze berichtgeving en neemt het mee in het onderzoek.

Of de toedracht van het schietincident hiermee te maken heeft, is nog niet bekend. De politie onderzoekt op dit moment meerdere scenario's.

Meerdere auto's gezien
Volgens getuigen zijn er op de plaats delict rond de tijd van de schietpartij meerdere auto's gezien. De politie heeft één van deze voertuigen inmiddels gevonden en in beslag genomen. Hier wordt sporenonderzoek op verricht.

Ook zijn er mogelijk meerdere personen de N300 overgestoken na het schietincident. De politie is op zoek naar getuigen die hier meer over kunnen vertellen.

Op de vlucht
De vermoedelijke daders zijn via de Schuureikenweg in de richting van Hoensbroek gevlucht. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er bij de schietpartij betrokken waren. Zondag werd er direct in de omgeving van Hoensbroek naar de daders gezocht. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen