Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer (40) verkeersruzie mogelijk invalide geslagen

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 21:37

Het 40-jarige slachtoffer van een mishandeling tijdens een verkeersruzie in Nuth is mogelijk blijvend invalide geslagen.

In het tv-programma Opsporing Verzocht deed de man vanaf zijn ziekenhuisbed zijn verhaal. Volgens de politie werd hij op zondag 1 november meerdere keren geslagen, zelfs toen hij al bewusteloos op de grond lag. Zijn dochter zag alles gebeuren.

Mogelijk blijvend verlamd
"Mijn schouders kan ik bewegen en ik heb wel gevoel van schouders tot elleboog. Voor de rest niks. Mijn benen helemaal niet", zegt de man die anoniem in beeld werd gebracht. "De arts zegt dat het mogelijk een jaar duurt voordat we erachter komen wat ik echt fatsoenlijk kan bewegen en wat niet."

'Mijn dochter is mijn alles'
Het slachtoffer reed met zijn dochter van de manege terug naar huis toen hij op de N300 richting Nuth en Kerkrade werd afgesneden door een andere auto. "Ik moest remmen en dacht: waarom doe je dat nou? Dus ben ik voor ze gaan rijden en toen waren ze nog met de handen gebaren aan het maken. Ik ging verhaal bij ze halen en toen liep het uit de hand. Het was mijn bedoeling niet om ruzie te maken of te slaan."
De man zegt dat hij zijn werk niet meer kan uitvoeren. "Mijn dochter is mijn alles. Ik probeer alles voor haar te doen", zegt de alleenstaande vader. "Ik hoop dat er snel verbetering is en dat ik me in een rolstoel kan bewegen. Dat ik eventueel auto kan rijden en mijn dochter naar de manege kan gaan en paardrijden."

Lees ook: Man (19) opgepakt vanwege mishandeling bij verkeersruzie

Dinsdagmiddag werd bekend dat de politie een 19-jarige man heeft aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Een getuige zag na het incident een rode auto wegrijden met vermoedelijk drie inzittenden. De politie sluit niet uit meer aanhoudingen te verrichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen