Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer (21) alsnog overleden na aanslag in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 1 december 2021 - 17:20

De 21-jarige man die zaterdagmorgen is neergeschoten in Maastricht, is alsnog overleden aan zijn verwondingen. Woensdag nam zijn familie afscheid van hem in het ziekenhuis.

Na de aanslag werd hij met spoed naar het ziekenhuis gereden. Daar vocht de jonge twintiger dagenlang voor zijn leven.

Lees ook: Slachtoffer Maastrichtse schietpartij vecht voor zijn leven

Zwaardere aanklacht
Medische hulp mocht echter niet meer baten. Daardoor verandert ook de aanklacht van justitie tegen de vermeende schutter; 'poging moord' wordt 'moord'. Dinsdag wist de politie deze verdachte in te rekenen, nadat hij zichzelf had gemeld. Het gaat om de 29-jarige Chakib N. uit Maastricht.

Volgens getuigen schoot hij zaterdagmorgen gericht op de auto waarin het slachtoffer zat in de Burgemeester Kessensingel. Die reed vervolgens tegen geparkeerde auto's aan in de Lorentzstraat.

Motief onduidelijk
Het is vooralsnog onduidelijk wat de exacte aanleiding was voor de schietpartij. Beide mannen kenden elkaar wel, zo vertellen verschillende bronnen in gesprek met L1. De politie is nog druk op zoek naar een motief. Inmiddels zou verdachte Chakib wel een verklaring hebben afgelegd bij de politie. Zijn advocaat Alper Cinar wil niet op de zaak ingaan.

Talentvolle kickbokser
Chakib groeide op in Rotterdam en drugshandel bracht hem naar Limburg. Ooit was hij een veelbelovend kickbokser, maar in een interview vertelde hij dat geldproblemen bij hem thuis hem steeds meer richting het criminele pad leidden. "Mijn ouders gingen scheiden, moeder belandde in de schulden. Ze kwam in de schuldsanering en je krijgt dan vijftig euro in de week om van te leven."

schieten maastricht
Foto: Track '88

Kiezen of delen
Naar eigen zeggen probeerde Chakib op een eerlijke manier aan zijn geld te komen, door bijvoorbeeld op de markt en in een supermarkt te werken. Uiteindelijk kwam hij toch in het drugsmilieu terecht. "Aan het einde van de maand had je dan een paar meier. Wat kan je dan doen? Je hebt je moeder, je hebt twee broertjes, de huur, dingen die betaald moeten worden. Het was kiezen of delen."

Vrouw gearresteerd
Hij verruilde Rotterdam bewust voor Maastricht. "Zodat mijn moeder niet wist wat ik deed. Natuurlijk had ze een vermoeden, maar ze wist ook dat ik altijd een harde werker ben geweest." In onze provincie leerde hij zijn vrouw kennen. Met haar runt hij een sportschool in Maastricht. Net als Chakib dat in het verleden was, is zijn vrouw een hoog aangeschreven bokstalent.

Chakibs partner is ook aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij, net als zijn schoonmoeder, maar de politie heeft het duo al snel weer laten gaan. Chakib wordt later deze week voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Die bepaalt of de moordverdachte langer in voorarrest blijft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen