Overslaan en naar de inhoud gaan

Slaand raadslid voor rechter ondanks schikking

Geplaatst opdonderdag 28 april 2016 - 6:33

Raadslid Rolf Zincken uit Weert staat voor de politierechter voor mishandeling van plaatsgenoot Eric Adams, hoewel volgens zijn advocaat een schikking is getroffen.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten Zincken deze donderdag toch voor de politierechter te laten verschijnen. Eén van de redenen daarvan is dat hij zich verzette tegen zijn aanhouding, zo blijkt uit de stukken.

Klappen
Zincken en winkelier Adams kregen op 27 december tijdens een feestje ruzie, waarna de VVD'er klappen uitdeelde. De winkelier viel met zijn hoofd op de rand van de bar en verloor het bewustzijn.

Zincken werd onder hevig verzet meegenomen naar het politiebureau en een nacht in de cel gestopt. De VVD gooide hem uit de partij. Hij bleef wel raadslid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schadeclaim tegen VVD-raadslid Weert na mishandeling
Raadslid uit Weert opgepakt voor mishandeling
Woningvereniging schorst meppend raadslid Weert
Meppend raadslid per direct uit VVD-fractie Weert gegooid
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen