Overslaan en naar de inhoud gaan

Sky en Wiggins zwijgen over kritiek van Tom Dumoulin

Geplaatst opmaandag 26 september 2016 - 6:43

Bradley Wiggins heeft zondag voor het eerst openlijk gereageerd op de onthullingen rond zijn dopingattesten. Maar hij wilde niet reageren op de forse kritiek die Tom Dumoulin naar aanleiding van de onthullingen uitte.

In een interview op de Britse zender BBC verdedigde Wiggins het gebruik van injectienaalden met daarin triamcinolon, een medicijn tegen astma: "Ik haalde geen oneerlijk voordeel uit mijn medicijngebruik. Ik ben geen valsspeler."

Toestemming
Wiggins kreeg toestemming van de UCI om de middelen te gebruiken. Nadat hackers zijn gegevens vorige week online zetten, kreeg de Tourwinnaar van 2012 veel kritiek, mede omdat hij in zijn biografie stelt dat hij geen naalden gebruikte.

Zaak-Wiggins stinkt
Met name Tom Dumoulin spaarde Wiggins niet. In een interview met De Limburger stelde de Limburger dat de zaak-Wiggins stinkt. "Het is erg raar dat Wiggins telkens in dezelfde periode die medicatie nam. Blijkbaar werkte die spuit ook nog eens wekenlang. Dan moet je wat mij betreft weken uit competitie."

Lees het volledige interview, waarin Tom Dumoulin ook stevige kritiek uit op de UCI: "De UCI is een grote boevenbende."

De quotes van Dumoulin baarden opzien, omdat hij de eerste actieve wielrenner is die zich uitspreekt. Op sociale media kreeg de Limburger veel bijval, en in Britse media werden de uitspraken breed uitgemeten.

Geen commentaar
Team Sky, waar Wiggins reed toen hij de attesten kreeg, wilde alleen in algemene bewoordingen reageren. "We komen niet met een reactie op de uitspraken van Dumoulin", aldus een woordvoerder. "We houden het bij een algemeen statement: de attesten voor Sky-renners zijn volledig in overeenstemming met de regels."

Ook Wiggins heeft nog niet gereageerd op Dumoulins uitlatingen.

Lees ook: Tom Dumoulin: zaak-Wiggins stinkt

Bradley Wiggins
Bradley Wiggins: "Ik haalde geen oneerlijk voordeel uit mijn medicijngebruik. Ik ben geen valsspeler."
Foto: ANP (archief)

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin: zaak-Wiggins stinkt
Dumoulin krijgt bijval van Tourwinnaar Froome
Sky-baas Brailsford verdedigt Wiggins na kritiek Dumoulin
Wiggins reageert mild op harde uitspraken Dumoulin
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen