Overslaan en naar de inhoud gaan

Skiffeuse Lisa Scheenaard prolongeert titel NK Klein

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 17:47

Lisa Scheenaard uit Weert heeft op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen haar titel bij het NK Klein opnieuw geprolongeerd.

De skiffeuse van Thêta verwees in de finale Inge Janssen van Orca naar de tweede plaats. In 2020 werd niet om het kampioenschap geroeid en kon Scheenaard de titel, die ze in 2018 en 2019 behaalde, niet verdedigen.

Halve finale
Scheenaard plaatste zich zaterdag voor de halve finale en kwam daarin zondagmiddag als eerste over de streep in een tijd van 8 minuten en 33,35 seconden. Zij lag na 500 meter nog achter Lisa Bruijnincx van Njord, maar nam daarna de leiding in de wedstrijd over. Inge Janssen ging in de andere halve finale van start tot finish aan de leiding en was met 8 minuten en 13,7 seconden aanmerkelijk sneller dan Lisa Scheenaard.

Scheenaard direct aan de leiding
In de finale gaf Scheenaard haar concurrenten vanaf de eerste meters het nakijken. Na 1.000 meter lag zij al bijna vier seconden voor op Inge Janssen en met nog vijfhonderd meter te gaan was haar voorsprong opgelopen tot ruim zes seconden.

Scheenaard voltooide de wedstrijd over 2.000 meter in een tijd van 8 minuten en 30,05 seconden en werd daarmee voor de derde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen in de skiff. Inge Janssen kwam zeven seconden later vóór Lisa Bruijnincx over de finish.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen