Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjtasiefestasie zet in op alternatief: 'Nog veel onzeker'

Geplaatst opwoensdag 19 januari 2022 - 13:40

De Sjtasiefestasie in Roermond heeft een alternatief evenement in de maak. Hoe dat precies eruit komt te zien is nog onzeker.

Dat zegt Jules Geraedts, voorzitter van Stichting Sjtasiefestasie Remunj. "We wachten de volgende persconferentie af. Er ligt op dit moment een alternatief bij de gemeente."

Versoepelingen
"Een grote Sjtasiefestasie met 25.000 mensen is vrij onwaarschijnlijk", zegt Geraedts. De organisatie zet daarom in op een alternatief. "Als er bepaalde versoepelingen komen, dan zou er buiten voor 1250 man wel iets kunnen." De organisatie heeft dinsdag overleg gehad met de gemeente Roermond.

Maatregelen
Het alternatieve evenement is volledig afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. De Sjtasiefestasie staat gepland op 26 februari. "Het alternatieve plan wat er nu ligt, is onder de huidige maatregelen. Als er dus versoepelingen komen is er iets meer mogelijk", vertelt voorzitter Geraedts. Hoe het evenement er precies uitgaat zien is onduidelijk, het wordt volgens Geraedts in ieder geval een ander evenement dan een normale editie van de Sjtasiefestasie.

Lees ook: Organisatie Sjtasiefestasie broedt op alternatief evenement

Geschrapt
Het Roermondse carnavalsevenement is een van de weinige grote vastelaovesevenementen dat nog niet is afgeblazen. Vorige week werd de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo vanwege de coronapandemie afgelast. Ook in andere steden zijn de activiteiten geschrapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen