Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjors Ultee nieuwe trainer van Fortuna Sittard

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 19:02

Sjors Ultee is de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard.

De 32-jarige oefenmeester uit Utrecht tekent een contract voor één seizoen, met de optie op nog een extra jaar, zo meldt de Sittardse Eredivisieclub op haar website.

Ruime ervaring
Volgens Fortuna staat Ultee bekend als 'een uiterst getalenteerde vakman' en geldt hij als lichtend voorbeeld van de nieuwe generatie trainers. Hoewel Ultee een onbekende naam is voor de meesten stond hij hoog op het lijstje van technisch manager Sjoerd Ars. "We kijken altijd naar kwaliteit, inhoud en of iets past in het totaalplaatje", legt Ars uit. "En als je zijn cv erbij pakt zie je dat Sjors al heel wat jaartjes meeloopt in het betaalde voetbal."

Lees ook: Ten Hag-protegé in beeld als nieuwe trainer Fortuna Sittard

Hard werken
De kersverse trainer is blij dat hij aan de slag kan op Eredivisie-niveau. "Daar droom je van als trainer en dan besef je dat al die jaren hard werken het meer dan waard zijn geweest. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met Kevin en Kristof en de rest van de staf."

Erik ten Hag
Ultee begon al op jonge leeftijd als trainer in de jeugd van de Utrechtse amateurclub DVSU, om vervolgens door te stromen naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Bij diezelfde club werd hij in 2014 bij het eerste elftal gehaald, als assistent-trainer van Rob Alflen. Later werkte Ultee ook met Erik ten Hag bij Utrecht.

Historische degradatie
In 2016 stapte hij over naar FC Twente. Ook daar begon hij eerst als jeugdtrainer en werd hij later als assistent bij het eerste elftal gehaald. Hij maakte daardoor het rampseizoen 2017-2018 van dichtbij mee; FC Twente degradeerde voor de tweede keer in de clubhistorie. Daarnaast was er sprake van financiële wanorde. Ultee vertrok na één seizoen als assistent. In november 2018 pikte Helmond Sport hem op, waar hij opnieuw als assistent werkte van Rob Alflen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen