Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjeng Schalken aan de slag bij de tennisbond

Geplaatst opvrijdag 17 maart 2017 - 11:18

Sjeng Schalken gaat aan de slag als jeugdtrainer bij de tennisbond KNLTB. De oud-toptennisser gaat op projectbasis een bijdrage leveren in de begeleiding van talentvolle spelers vanaf twaalf jaar.

Schalken (40) zal dit jaar met de jeugd meetrainen en zijn ervaring delen op iedere gecertificeerde school die de opleiding verzorgt. Hij deelt daarna zijn bevindingen met de betreffende trainers en koppelt de analyses terug aan de KNLTB.

Kleding
Schalken blijft ook actief bij zijn eigen kledingbedrijf Sjeng Sports. "Naast mijn werk binnen mijn bedrijf wil ik een bijdrage leveren aan het opleiden van talenten. Sjeng Sports is uitgegroeid tot een succesvolle nationale speler op het gebied van tenniskleding. Deze ambitie heb ik ook voor de Nederlandse talenten", aldus Schalken.

Carrière
Schalken won in zijn loopbaan negen ATP-toernooien en haalde de elfde plaats op de wereldranglijst. In 2002 bereikte hij de halve finale tijdens de US Open en stond drie keer in kwartfinale op Wimbledon. In 2007 beëindigde hij zijn loopbaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Schalken bezorgd over tennissport in Nederland
Haase verbaasd over uitspraken Sjeng Schalken
Matchfixing in tennis geen verrassing voor Sjeng Schalken
Weert reikt sportprijzen weer uit
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen