Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjeng Schalken aan de slag bij de tennisbond

Geplaatst opvrijdag 17 maart 2017 - 11:18

Sjeng Schalken gaat aan de slag als jeugdtrainer bij de tennisbond KNLTB. De oud-toptennisser gaat op projectbasis een bijdrage leveren in de begeleiding van talentvolle spelers vanaf twaalf jaar.

Schalken (40) zal dit jaar met de jeugd meetrainen en zijn ervaring delen op iedere gecertificeerde school die de opleiding verzorgt. Hij deelt daarna zijn bevindingen met de betreffende trainers en koppelt de analyses terug aan de KNLTB.

Kleding
Schalken blijft ook actief bij zijn eigen kledingbedrijf Sjeng Sports. "Naast mijn werk binnen mijn bedrijf wil ik een bijdrage leveren aan het opleiden van talenten. Sjeng Sports is uitgegroeid tot een succesvolle nationale speler op het gebied van tenniskleding. Deze ambitie heb ik ook voor de Nederlandse talenten", aldus Schalken.

Carrière
Schalken won in zijn loopbaan negen ATP-toernooien en haalde de elfde plaats op de wereldranglijst. In 2002 bereikte hij de halve finale tijdens de US Open en stond drie keer in kwartfinale op Wimbledon. In 2007 beëindigde hij zijn loopbaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Schalken bezorgd over tennissport in Nederland
Haase verbaasd over uitspraken Sjeng Schalken
Matchfixing in tennis geen verrassing voor Sjeng Schalken
Weert reikt sportprijzen weer uit
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen