Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjeng Kraft Kompenei brengt eigen betaalmunt uit

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 17:41

De Sjeng Kraft Kompenei gaat dit jaar tijdens de11devande11de voor het eerst werken met een geslagen munt als betaalmiddel.

De munt heeft aan één kant een herkenbare afbeelding van de Sjeng Kraft Kompenei. De keerzijde laat een afbeelding zien van de LVK-winnaar van het betreffende jaar. Dit jaar staan daarom het duo Spik & Span op de munt.

Goud en zilver
Er komen twee varianten: een goud- en een zilverkleurige munt. De gouden munt heeft een waarde van 10 euro, de zilveren van 2,50 euro. Ze gelden als betaalmiddel tijdens de11devande11de. Maar de munten (en dan vooral de gouden exemplaren) zijn ook bedoeld als een aandenken voor de bezoekers van het evenement op het Vrijthof en ook voor vele LVK-fans in Limburg. Daarom is de oplage van de gouden munten beperkt: er worden maar 5000 exemplaren geslagen.

Jubileumjaar
De geslagen munt wordt in elk geval de komende vier jaren gebruikt, met elk jaar dus een nieuw uiterlijk. In 2021 bestaat de Sjeng Kraft Kompenei 2x11 jaar en in dat jubileumjaar wordt ook een boekje uitgebracht waar de echte carnavalist of juist de fanatieke muntenverzamelaar de muntenserie in kan bewaren.

Geldigheid
De munten zijn tijdens de11devande11de aan de kassa’s op en naast het Vrijthof te koop. Ze zijn alleen geldig tijdens de11devande11de in het jaar waarin de betreffende munt wordt uitgebracht.

Ná de11devande11de is er ook nog de mogelijkheid om een setje te bestellen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen