Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjeng 2018 voor Bart Storcken

Geplaatst opmaandag 15 oktober 2018 - 19:12

Muzikant Bart Storcken is de winnaar van de Sjeng 2018.

Dat is maandagavond bekendgemaakt in het L1 Radio-programma Plat-eweg.

Verrassing
Nicole van Wordragen, voorzitter van de Sjeng Kraft Kompenei, verraste Storcken samen met Beppie Kraft met het goede nieuws.

Uitreiking
De prijs - een beeldje - wordt uitgereikt tijdens de opening van het carnavalsseizoen, de 11devande11de, op het Vrijthof op 11 november.

Beeldbepalend
De Sjeng is een jaarlijkse prijs van de Sjeng Kraft Kompenei. De onderscheiding is bedoeld voor een beeldbepalende muzikant uit Limburg. Meestal een accordeonist, zoals ook naamgever Sjeng Kraft dat was. Maar dit jaar heeft de commissie breder gekeken: de 38-jarige Storcken is muzikaal niet alleen bedreven als accordeonist en pianist, maar kan veel meer. Hij is actief op diverse gebieden, zoals zang, tekstschrijven en componeren.

Veelzijdig
Verder beheerst hij verschillende muziekstijlen. Hij speelt onder andere in bands en projecten als Grupo Go, The Allstar RBR Bigband Sensation, Ummer d'r Neaver, het Medammecourorkest, L1-Tieëkezinge, The Lexor Jazz orchestra, Herriemenie Miserabel en Herberg de Troost.

Overrompelend
Volgens de jury is hij daarin soms een beetje 'overrompelend', maar vooral ook communicatief en open tegenover het publiek, een rasechte entertainer met improvisatievermogen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen