Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjeng 2018 voor Bart Storcken

Geplaatst opmaandag 15 oktober 2018 - 19:12

Muzikant Bart Storcken is de winnaar van de Sjeng 2018.

Dat is maandagavond bekendgemaakt in het L1 Radio-programma Plat-eweg.

Verrassing
Nicole van Wordragen, voorzitter van de Sjeng Kraft Kompenei, verraste Storcken samen met Beppie Kraft met het goede nieuws.

Uitreiking
De prijs - een beeldje - wordt uitgereikt tijdens de opening van het carnavalsseizoen, de 11devande11de, op het Vrijthof op 11 november.

Beeldbepalend
De Sjeng is een jaarlijkse prijs van de Sjeng Kraft Kompenei. De onderscheiding is bedoeld voor een beeldbepalende muzikant uit Limburg. Meestal een accordeonist, zoals ook naamgever Sjeng Kraft dat was. Maar dit jaar heeft de commissie breder gekeken: de 38-jarige Storcken is muzikaal niet alleen bedreven als accordeonist en pianist, maar kan veel meer. Hij is actief op diverse gebieden, zoals zang, tekstschrijven en componeren.

Veelzijdig
Verder beheerst hij verschillende muziekstijlen. Hij speelt onder andere in bands en projecten als Grupo Go, The Allstar RBR Bigband Sensation, Ummer d'r Neaver, het Medammecourorkest, L1-Tieëkezinge, The Lexor Jazz orchestra, Herriemenie Miserabel en Herberg de Troost.

Overrompelend
Volgens de jury is hij daarin soms een beetje 'overrompelend', maar vooral ook communicatief en open tegenover het publiek, een rasechte entertainer met improvisatievermogen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen