Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjeng 2018 voor Bart Storcken

Geplaatst opmaandag 15 oktober 2018 - 19:12

Muzikant Bart Storcken is de winnaar van de Sjeng 2018.

Dat is maandagavond bekendgemaakt in het L1 Radio-programma Plat-eweg.

Verrassing
Nicole van Wordragen, voorzitter van de Sjeng Kraft Kompenei, verraste Storcken samen met Beppie Kraft met het goede nieuws.

Uitreiking
De prijs - een beeldje - wordt uitgereikt tijdens de opening van het carnavalsseizoen, de 11devande11de, op het Vrijthof op 11 november.

Beeldbepalend
De Sjeng is een jaarlijkse prijs van de Sjeng Kraft Kompenei. De onderscheiding is bedoeld voor een beeldbepalende muzikant uit Limburg. Meestal een accordeonist, zoals ook naamgever Sjeng Kraft dat was. Maar dit jaar heeft de commissie breder gekeken: de 38-jarige Storcken is muzikaal niet alleen bedreven als accordeonist en pianist, maar kan veel meer. Hij is actief op diverse gebieden, zoals zang, tekstschrijven en componeren.

Veelzijdig
Verder beheerst hij verschillende muziekstijlen. Hij speelt onder andere in bands en projecten als Grupo Go, The Allstar RBR Bigband Sensation, Ummer d'r Neaver, het Medammecourorkest, L1-Tieëkezinge, The Lexor Jazz orchestra, Herriemenie Miserabel en Herberg de Troost.

Overrompelend
Volgens de jury is hij daarin soms een beetje 'overrompelend', maar vooral ook communicatief en open tegenover het publiek, een rasechte entertainer met improvisatievermogen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen