Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjeik met 8 miljard picknickte aan grens bij Venlo

Geplaatst opzaterdag 6 augustus 2016 - 15:56

Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum heeft onlangs met zijn gevolg gepicknikt in het Duits beschermd natuurgebied aan de grens met Venlo.

De gemeente Nettetal prepareerde voor de steenrijke sheik (geschat vermogen acht miljard euro) een plekje van vijf bij vijftien meter in natuurgebied Krickenbecker Seen.

Stress
De Rheinische Post bericht over de ophef die onder natuurliefhebbers is ontstaan over het bezoek van de emir van Dubai. De plek waar de broodjes werden gegeten, is namelijk een beschermd natuurgebied waar veel watervogels resideren. De natuurbeschermers zijn bang dat de sjeik - die ook de huidige minister-president en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten is - de vogels stress heeft bezorgd.

Overleg
De gemeente Nettetal geeft toe dat de picknick illegaal was maar volgende de gemeente is er wel overlegd over de komst van de sjeik met het plaatselijke biologisch centrum dat verantwoordelijk is voor de natuurbescherming in de regio.

Gras
De sjeik arriveerde op 21 juli met een gevolg van 23 man onder politie-escorte in Nettetal om twee uur in de vrije natuur en ongestoord (er mocht maar één toegang zijn) te kunnen picknicken. De gemeente had er voor gezorgd dat het gras was gemaaid.

Betaald
Volgens een woordvoerder van Nettetal heeft de sjeik netjes betaald voor het maaiwerk. Voor het gedogen van de illegale picknick heeft Mohammed bin Rashid Al Maktoum niets hoeven te betalen. Maar het uitstapje heeft de belastingbetaler ook geen cent gekost, aldus de woordvoerder. Ondanks de toestemming voor de picknick weigerde de sjeik het Gouden Boek van de stad Nettetal te tekenen.

Geweigerd
De stille plek bij Venlo was niet de eerste keus van de sjeik. Die had graag in het gebied van de Dhünntalsperre ten noord-oosten van Keulen een hapje gegeten. De autoriteiten daar weigerden toestemming te geven voor de picknick in het beschermd waterwingebied.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duitse grensplaats onder vuur na picknick steenrijke sjeik
Marcel Lucassen naar Dubai
Auto crasht tegen boom in Nettetal, inzittenden zwaargewond
Brandweer redt poezen (30 december 2016)
Brandweer redt vier poezen uit brandende woning
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen