Overslaan en naar de inhoud gaan

'Sjaan' boort met rijdende wc een nieuwe inkomensbron aan

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 21:00

ZZP'er Janine Peeters uit Venlo zit door de coronacrisis noodgedwongen thuis. Haar werk als 'personal assistant' ligt vrijwel stil en daarom gooit ze het nu over een heel andere boeg om brood op de plank te krijgen.

Janine huurt een rijdende wc-kraam zodat mensen hun 'boodschap' bij haar kunnen achterlaten.

Publiek in de stad
De Venlose onderneemster ziet dat het publiek weer langzaam terugkomt in de stad en de vraag naar veilige 'corona-toiletten' toeneemt.

Met hulp van Venlose ondernemers en de gemeente kon Peeters snel haar plan uitvoeren. Sinds deze week staat haar mobiele wc in het centrum van Venlo.

Sjaan
Tijdens winkeltijden is haar toilet geopend. Ze heeft zich voor de gelegenheid uitgedost met vrolijke slippers en een schort. Ook haar naam onderging een kleine wijziging: het is Sjaan, de toiletdame.

De eerste dagen bleken een groot succes. Hoewel het na Pinksteren een stuk rustiger is en de zon behoorlijk fel schijnt, blijft 'Sjaan' in opperbeste stemming. "Ik geniet tot in mijn tenen", kraait ze van plezier.

Hoge nood
Voor een grote boodschap betaal je bij Sjaan iets meer dan voor een kleine behoefte. De toiletdame zegt precies te weten als mensen sjoemelen. "Als mensen hoge nood hebben, zie je dat. Ik ken mijn pappenheimers", aldus Sjaan.

Hoe leuk ze haar plotselinge draai aan de carrière ook vindt, een blijvertje zal het niet worden. Daar is ze vrij zeker van. Maar tot ze haar oude werk weer volledig oppakt, is ze nog dagelijks te vinden in het centrum. Tussen de Venlose bieb en kapperszaak Huizenaar zal geregeld worden doorgespoeld, als het aan Sjaan ligt.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen