Overslaan en naar de inhoud gaan

Situatie Ricksen gaat achteruit: 'Kan niet meer praten'

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 9:35

De gezondheid van Fernando Ricksen (41) gaat rap achteruit. Het zou zelfs de vraag zijn of de oud-profvoetballer de volgende verjaardag van zijn dochter nog meemaakt. Ze is volgende maand jarig.

Biograaf en vriend Vincent de Vries zou dat hebben gezegd tegen De Telegraaf.

Lees ook: Fernando Ricksen vereeuwigd bij Fortuna Stadion

Alleen knipperen
Ricksen, die lijdt aan ALS, doet geen interviews meer. "Hij kan niet meer praten, niet meer whatsappen en hij staart op zijn balkon in Valencia voor zich uit", zegt De Vries tegen de krant. "De enige communicatie die nog met hem plaatsvindt, gaat via zijn knipperende ogen. Zijn lichaam is nu volledig door de slopende ziekte aangetast. Alle kracht is uit zijn armen en benen verdwenen. De vraag is hoe lang hij het nog kan volhouden..."

Fortuna-held
De voormalig verdediger begon zijn loopbaan bij Fortuna Sittard en sloot zijn rijke carrière ook af bij die club. Verdeeld over twee periodes speelde hij 108 duels voor de club. In januari werd hij vereeuwigd met een standbeeld bij het stadion van de Sittardse club. Ook is er een tribune naar hem vernoemd. In 2013 werd hij gediagnostiseerd met ALS.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen