Overslaan en naar de inhoud gaan

Situatie Ricksen gaat achteruit: 'Kan niet meer praten'

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 9:35

De gezondheid van Fernando Ricksen (41) gaat rap achteruit. Het zou zelfs de vraag zijn of de oud-profvoetballer de volgende verjaardag van zijn dochter nog meemaakt. Ze is volgende maand jarig.

Biograaf en vriend Vincent de Vries zou dat hebben gezegd tegen De Telegraaf.

Lees ook: Fernando Ricksen vereeuwigd bij Fortuna Stadion

Alleen knipperen
Ricksen, die lijdt aan ALS, doet geen interviews meer. "Hij kan niet meer praten, niet meer whatsappen en hij staart op zijn balkon in Valencia voor zich uit", zegt De Vries tegen de krant. "De enige communicatie die nog met hem plaatsvindt, gaat via zijn knipperende ogen. Zijn lichaam is nu volledig door de slopende ziekte aangetast. Alle kracht is uit zijn armen en benen verdwenen. De vraag is hoe lang hij het nog kan volhouden..."

Fortuna-held
De voormalig verdediger begon zijn loopbaan bij Fortuna Sittard en sloot zijn rijke carrière ook af bij die club. Verdeeld over twee periodes speelde hij 108 duels voor de club. In januari werd hij vereeuwigd met een standbeeld bij het stadion van de Sittardse club. Ook is er een tribune naar hem vernoemd. In 2013 werd hij gediagnostiseerd met ALS.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen