Overslaan en naar de inhoud gaan

'Situatie Brunssumse hangjongeren loopt spuigaten uit'

Geplaatst opdinsdag 22 mei 2018 - 10:43

De gemeente Brunssum zou te kampen hebben met een groot hangjongerenprobleem. Vooral in het centrum is het vaker raak. Het gaat onder meer om diefstal en vernielingen.

Dat schrijft LOO-tv. De lokale omroep baseert zich naar eigen zeggen op meldingen van de gemeente, politie en politiek.

Camerabeelden
Een specifieke groep jongeren zou voor onrust zorgen op en rondom het Promenadeplein. Omwonenden voelen zich zelfs onveilig, zo schrijft de omroep. De gemeente wil het probleem aanpakken en heeft winkeliers gevraagd camerabeelden en foto's te delen.

Meer problemen
De problemen ontstaan volgens de lokale VVD-fractie echter niet op één plek. Volgens de partij zijn ook het Orionplein in Treebeek en de omgeving van voetbalvereniging De Leeuw hotspots voor hangjongeren.

Ger van der Wijst, hoofd afdeling Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Brunssum, kon tegenover L1 niet op dit verhaal ingaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen