Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse wielerfan (10) schuilt met Tony Martin in noodweer

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 7:23

Voor vader en zoon Laven uit Sittard eindigde het bezoek aan een bergetappe van het Critérium du Dauphiné in een hachelijk avontuur. Samen met wielrenner Tony Martin moesten ze schuilen voor het noodweer.

Tijdens hun vakantie in Frankrijk besloten Jeroen Laven en zijn zoon Sem om een dagje naar de wielrenners te gaan kijken. Toen de kop van de wedstrijd met onder andere Tom Dumoulin gepasseerd was, barstte er een hevig noodweer los. Grote hagelstenen vielen op hoofden en ruggen van renners en toeschouwers.

Schuilen onder het luchtbed
Renners die nog onderweg waren besloten beschutting te zoeken onder bomen en de paraplu's van de toeschouwers. Tony Martin besloot te schuilen onder het luchtbed van de 10-jarige Sem.

Video: L1

Martin ontfermt zich over Sem
Maar al snel waren de rollen omgedraaid. Vanwege grote modderstromen die de berg af raasden zag de renner van Jumbo-Visma zich genoodzaakt om de jeugdige wielerfan te beschermen tegen de weersinvloeden.

De voormalige wereldkampioen tijdrijden tilde de Sem op, om hem op een veiliger plek neer te zetten. Ook vroeg de Duitse wielrenner bij de ploegauto kleding voor de jongeman. Sem was door de neerslag doorweekt en had het koud gekregen.

Autosleutels kwijt
Na afloop van het noodweer kon Martin zijn weg op de fiets vervolgen. Voor de vader en zoon Laven begon toen de ellende pas echt. De modderstroom had hun koelbox met daarin een mobiele telefoon en de autosleutels meegevoerd. De koelbox werd een kilometer verder teruggevonden. De inhoud was echter door een afvoerput gestroomd.

Zelfde hotel
Een Franse politieagent riep een takelwagen op voor het ongelukkige tweetal. Deze bracht hun naar een hotel in de buurt. Het toeval wil dat in dit hotel ook de wielerploeg van Jumbo-Visma voor die nacht gehuisvest was. In het hotel ging al snel het verhaal rond dat Sem en zijn vader in het hotel aanwezig waren.

Nogmaals bedankje
De volgende ochtend zijn de renners na het ontbijt bij Sem langsgekomen om te vragen hoe het met hem ging. Tony Martin heeft zich bij die tweede ontmoeting nog eens hartelijke bedankt voor de hulp die hij een dag eerder heeft ontvangen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen