Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse vlogger Koolein switcht naar Twitch

Geplaatst opvrijdag 22 april 2016 - 21:50

Na jarenlang vloggen op Youtube, verplaatst Colin Wijnholds aka Koolein zijn uitingen nu langzaam maar zeker naar Twitch.

Wijnholds (22) is een duizendpoot. Stemacteur, vlogger, radio-dj en gamer. Zijn grootste liefde is de radio, maar de laatste paar weken is hij steeds vaker te vinden op de videosite Twitch.tv, waar duizenden mensen kijken naar hoe hij online spellen speelt.

Watch live video from KOOLEIN on www.twitch.tv

Idool
​Honderdzeventigduizend mensen die kijken hoe jij een computerspel speelt, ergens vanuit je kamertje in de Westelijke Mijnstreek. Bizar? Nee, helemaal niet. Voor online-idool Colin Wijnholds is het de normaalste gang van zaken.

Nieuwe kijken
"Het begon vijf jaar geleden, met mijn eigen Youtube-kanaal. Maar mijn focus komt steeds meer te liggen op videosite Twitch. Zie het als het nieuwe tv-kijken. Een hele groep mensen zet de televisie niet meer aan, ze kijken online naar bijvoorbeeld games”, zegt Wijnholds.

Lees hoe een Twitch-werkdag van Koolein eruit ziet in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van zaterdag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

19-jarige Jelle uit Roermond wereldster op YouTube
Sittardse vlogger op pad voor SBS6
Video: Bob Thissen blikt terug op 'verboden' avonturen 2017
Dylan Haegens viert mijlpaal met 24-uurs livestream
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen