Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse vlogger Koolein switcht naar Twitch

Geplaatst opvrijdag 22 april 2016 - 21:50

Na jarenlang vloggen op Youtube, verplaatst Colin Wijnholds aka Koolein zijn uitingen nu langzaam maar zeker naar Twitch.

Wijnholds (22) is een duizendpoot. Stemacteur, vlogger, radio-dj en gamer. Zijn grootste liefde is de radio, maar de laatste paar weken is hij steeds vaker te vinden op de videosite Twitch.tv, waar duizenden mensen kijken naar hoe hij online spellen speelt.

Watch live video from KOOLEIN on www.twitch.tv

Idool
​Honderdzeventigduizend mensen die kijken hoe jij een computerspel speelt, ergens vanuit je kamertje in de Westelijke Mijnstreek. Bizar? Nee, helemaal niet. Voor online-idool Colin Wijnholds is het de normaalste gang van zaken.

Nieuwe kijken
"Het begon vijf jaar geleden, met mijn eigen Youtube-kanaal. Maar mijn focus komt steeds meer te liggen op videosite Twitch. Zie het als het nieuwe tv-kijken. Een hele groep mensen zet de televisie niet meer aan, ze kijken online naar bijvoorbeeld games”, zegt Wijnholds.

Lees hoe een Twitch-werkdag van Koolein eruit ziet in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van zaterdag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

19-jarige Jelle uit Roermond wereldster op YouTube
Sittardse vlogger op pad voor SBS6
Dylan Haegens viert mijlpaal met 24-uurs livestream
Limburgse politici vloggen erop los
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen