Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse treurwilg in stadspark mag misschien toch blijven

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 14:54

De omstreden kap van een treurwilg in het stadspark in Sittard gaat voorlopig niet door.

Dat heeft wethouder Leon Geilen donderdag besloten omdat de voorgenomen kap veel emoties losmaakt, zo laat de gemeente Sittard-Geleen weten.

Liggende treurwilg
De desbetreffende boom staat bekend als de 'liggende treurwilg'. De boom hangt over de roeivijver heen en is deels vergroeid met de bodem van de vijver. Dat maakt het tot zo'n markante boom, die voor veel mensen van grote emotionele waarde is. Althans, dat blijkt volgens de gemeente uit de vele berichten op social media.

Restauratie vijver
De gemeente wil de boom kappen omdat de roeivijver gerestaureerd wordt. De boom is volgens de gemeente op enkele plaatsen rot, waardoor hij een risico voor de veiligheid vormt.

Onderzoek
Vanwege de vele protesten wordt de situatie nu nog eens nader onder de loep genomen. Experts gaan bekijken of het technisch mogelijk om de boom te behouden, en of het veiligheidsrisico niet te groot is. Ook wordt gekeken hoe de vijver toch kan worden gerestaureerd zonder de boom aan te tasten.

Wanneer de uitslag van het onderzoek wordt verwacht, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen