Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse steekpartij na 'zware periode in privésfeer'

Geplaatst opdonderdag 11 juni 2020 - 6:00

De vrouw die vorige week een 26-jarige man neerstak in Sittard, is op vrije voeten gesteld door de rechter-commissaris. Justitie is het daar niet mee eens en gaat donderdag in beroep tegen die vrijlating.

Op 1 juni, net nadat alle horecazaken weer open waren, werd het centrum van Sittard opgeschrikt door de steekpartij in de Putstraat.

Lees ook: Relatieconflict aanleiding steekpartij Sittard

Zware periode
De vrouw en haar slachtoffer hadden een turbulente relatie met elkaar. Zo is ze volgens verschillende bronnen onder meer mishandeld en verkracht door de man die ze vorige week neerstak. Advocaat Raimon Maessen wil vooralsnog niet in detail treden, maar heeft het over 'een zware periode in de privésfeer'.

Vooruit kijken
De raadsman is blij dat de rechter-commissaris oog had voor de persoonlijke omstandigheden van de vrouw en haar op vrije voeten stelde. "Dat geeft haar de kans in een stabiele en veilige omgeving haar leven weer op te pakken en vooruit te kunnen kijken."

Nu bestaat de kans dat de vrouw toch weer de cel in moet, omdat justitie in beroep is gegaan. De officier van justitie zet immers in op poging tot doodslag.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen