Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse steekpartij na 'zware periode in privésfeer'

Geplaatst opdonderdag 11 juni 2020 - 6:00

De vrouw die vorige week een 26-jarige man neerstak in Sittard, is op vrije voeten gesteld door de rechter-commissaris. Justitie is het daar niet mee eens en gaat donderdag in beroep tegen die vrijlating.

Op 1 juni, net nadat alle horecazaken weer open waren, werd het centrum van Sittard opgeschrikt door de steekpartij in de Putstraat.

Lees ook: Relatieconflict aanleiding steekpartij Sittard

Zware periode
De vrouw en haar slachtoffer hadden een turbulente relatie met elkaar. Zo is ze volgens verschillende bronnen onder meer mishandeld en verkracht door de man die ze vorige week neerstak. Advocaat Raimon Maessen wil vooralsnog niet in detail treden, maar heeft het over 'een zware periode in de privésfeer'.

Vooruit kijken
De raadsman is blij dat de rechter-commissaris oog had voor de persoonlijke omstandigheden van de vrouw en haar op vrije voeten stelde. "Dat geeft haar de kans in een stabiele en veilige omgeving haar leven weer op te pakken en vooruit te kunnen kijken."

Nu bestaat de kans dat de vrouw toch weer de cel in moet, omdat justitie in beroep is gegaan. De officier van justitie zet immers in op poging tot doodslag.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen