Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse Sint blijft thuis om Zwarte Piet-rel

Geplaatst opvrijdag 31 oktober 2014 - 14:40

In de wijk Vrangendael in Sittard is Sinterklaas dit jaar niet welkom. Reden voor de afwezigheid is de Zwarte Piet-discussie.

Dat staat te lezen in het het wijkkrantje van Vrangendael.

Ophef
De organisatie is bang dat er ophef ontstaat vanwege 'allerlei nieuwe regels en richtlijnen'. Stichting Wijkplatform Vrangendael laat in een korte reactie weten dat er dit jaar ook te weinig tijd was om een Sinterklaasfeest te organiseren.

Helemaal afgeschaft
Buurtbewoners vrezen dat door de Zwarte Piet-discussie de traditionele intocht van de Goedheiligman in de toekomst helemaal wordt afgeschaft.

Artikel in de Wijkkrant van Vrangendael.
Wijkkrant Vrangendael
L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste Limburgse protestactie tegen Zwarte Piet
PVV: Pietenprotest hoort niet thuis op kinderfeest
Sinterklaas Zwarte Piet Maastricht
Kick Out Zwarte Piet demonstreert bij ruim 20 intochten Sint
Bakker Thijs Broekmans uit Panningen
Nog geen roetveegpiet in chocoladevorm
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen