Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse renoveert beroemde bieb in New York

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 7:37

De in Sittard geboren achtitecte Francine Houben neemt de ingrijpende renovatie voor haar rekening van de wereldberoemde openbare bibliotheek aan Fifth Avenue in New York.

Het gaat om het monumentale Stephen A. Schwarzman Building en de Mid-Manhattan Library. Met de renovatie is zo’n 300 miljoen euro gemoeid.

'Kathedralen van onze tijd'
Mecanoo, het bedrijf van Houben, start in 2017 met de verbouwing van de Mid-Manhattan Library. Vervolgens wordt het Schwarzman- gebouw uit 1911 aangepakt. Het historische rijksmonument in Beaux Arts-stijl wordt meer publiek toegankelijk gemaakt met onder meer speciale ruimtes voor jongeren en extra tentoonstellingszalen. "Bibliotheken zijn de kathedralen van onze tijd. Een bieb is het belangrijkste openbare gebouw in een stad", aldus Francine Houben.

'Onvergetelijke ruimtes'
De architecte wil een bibliotheekcampus van de toekomst creëren 'met onvergetelijke ruimtes en innovatieve dienstverlening, waarin iedereen zich welkom voelt.'

Niet de eerste keer
De renovatie van de New York Public Library is niet het eerste bibliotheekproject van Houben; eerder ontwierp ze de Library of Birmingham en tekende ze voor de renovatie van de Martin Luther King jr. Memorial Library in Washington D.C.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sittardse architecte wint Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs
Vierdelige tv-serie over architect Francine Houben
ANP-363250082
Vrouwen-architectuurprijs voor Francine Houben
Ontwerp Francine Houben geïnspireerd op Limburgs landschap
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen