Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse rechtenstudenten helpen gedupeerden corona

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 19:37

Krijg ik mijn geld terug als mijn vliegreis door corona niet doorgaat? Is een mondkapje op mijn werk echt verplicht? Mag je als bedrijf werknemers naar kantoor laten komen?

Dit soort vragen leven door de coronamaatregelen bij veel particulieren en ondernemers. Bij het kersverse Zuyd Legal Lab in Sittard geven derde- en vierdejaars rechtenstudenten van Zuyd Hogeschool gratis juridisch advies over corona-gerelateerde zaken.

Coronalab
Het is een initiatief van Lucas Lieverse en Koen Savrij Droste, beiden docent bij Zuyd. "Wij zagen om ons heen dat de samenleving wordt geraakt", vertelt Savrij Droste, die in het dagelijkse leven ook advocaat is. "Daarnaast hebben we als school behoorlijk wat kennis in huis waarmee we mensen kunnen helpen. Zo kwamen we op het idee van het coronalab."

Kosteloos
Mede omdat het coronavirus de samenleving hard heeft geraakt, is de dienstverlening kosteloos. "De bedoeling is dat bedrijven en particulieren zo op een laagdrempelige manier ondersteuning bij deze niet alledaagse materie krijgen", legt Savrij Droste uit.

Studie
Vragenstellers komen in eerste instantie terecht bij de derde- en vierdejaars studenten. Die worden bij de beantwoording begeleid door hun docenten. "Wij zijn op de eerste plaats een opleidingsinstituut", zegt Savrij Droste. Volgens hem is dat in belang voor de kwaliteit van zowel het advies als het leerproces van de student.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen