Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse 'moordopa' pleegt zelfmoord in cel

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 9:58

De 71-jarige moordverdachte Lei B. uit Sittard heeft zichzelf in de nacht van dinsdag op woensdag van het leven beroofd in zijn cel in een Belgische gevangenis.

De zogenoemde 'moordopa' stond voor de tweede keer terecht voor de moord op zijn ex-vrouw, de 64-jarige Josée Widdershoven uit Maastricht. Het misdrijf vond plaats in het Belgische Maasmechelen, waar de vrouw woonde. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Vechtscheiding
B. zou zijn ex-vrouw hebben doodgeschoten na een langdurige vechtscheiding. Hun jongste dochter vond het lichaam op 13 december 2009 in de garage bij het appartement van haar moeder.

Lees ook: Zo werd 'moordopa' Lei B. gearresteerd in Spanje

Onschuld
De Sittardenaar bleef volhouden onschuldig te zijn en vluchtte naar Spanje. Hij werd door de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Op dat moment was Lei B. spoorloos. Een speciaal team van justitie in België ging naar hem op zoek. Hij werd in mei gevonden en aangehouden dankzij tips van Nederlanders en Belgen in Spanje. Het proces in België begon daarna opnieuw.

Woensdag stond een zittingsdag gepland. Het proces is nu stopgezet.

Lees ook: Veroordeelde Sittardenaar gearresteerd in Spanje

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen