Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse 'moordopa' pleegt zelfmoord in cel

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 9:58

De 71-jarige moordverdachte Lei B. uit Sittard heeft zichzelf in de nacht van dinsdag op woensdag van het leven beroofd in zijn cel in een Belgische gevangenis.

De zogenoemde 'moordopa' stond voor de tweede keer terecht voor de moord op zijn ex-vrouw, de 64-jarige Josée Widdershoven uit Maastricht. Het misdrijf vond plaats in het Belgische Maasmechelen, waar de vrouw woonde. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Vechtscheiding
B. zou zijn ex-vrouw hebben doodgeschoten na een langdurige vechtscheiding. Hun jongste dochter vond het lichaam op 13 december 2009 in de garage bij het appartement van haar moeder.

Lees ook: Zo werd 'moordopa' Lei B. gearresteerd in Spanje

Onschuld
De Sittardenaar bleef volhouden onschuldig te zijn en vluchtte naar Spanje. Hij werd door de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Op dat moment was Lei B. spoorloos. Een speciaal team van justitie in België ging naar hem op zoek. Hij werd in mei gevonden en aangehouden dankzij tips van Nederlanders en Belgen in Spanje. Het proces in België begon daarna opnieuw.

Woensdag stond een zittingsdag gepland. Het proces is nu stopgezet.

Lees ook: Veroordeelde Sittardenaar gearresteerd in Spanje

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen