Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse meiden in tv-finale BZT-show

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 18:52

Een meidengroepje van Basisschool Leyenbroek staat in de finale van het tv-programma de BZT-show.

Ze dingen mee naar de winst op het onderdeel 'lichaamspercussie'. Dat houdt in dat ze muziek maken zonder instrumenten, maar door hun lijf te gebruiken als drumstel.

Maxima
De percussiefinale wordt zaterdag om 19:00 uur uitgezonden door Zapp op NPO3. Een jury met daarin onder andere Jan Kooijman bepaalt dan samen met de stemmers welke klas deel gaat uitmaken van de zogenaamde BZTband XXL. Een groep van in totaal tien scholen die samen een grote band gaan vormen en op een speciaal kerstgala voor onder meer koningin Maxima mogen optreden.

Synchroon
De zes meiden van de Sittardse school studeerden samen een dans in. Ook maken ze muziek door te trommelen op armen, bovenlichaam en benen. Daarnaast klappen ze in hun handen en stampen ze met hun voeten. "De meiden hebben maandenlang geoefend", weet lerares Megan van Vuuren, die zorgde voor de choreografie. "Het moeilijkste is om alles synchroon te laten lopen."

De leerlingen stuurden een video van het ingestudeerde optreden naar Zapp en werden uitgenodigd om de dans in de studio te demonstreren. Uit de negen deelnemende scholen kwamen toen drie finalisten, onder wie dus de meiden van BS Leyenbroek.

Muziekles op school
De wedstrijd van Zapp is bedoeld om het muziekonderwijs op basisscholen nieuw leven in te blazen. Want de afgelopen jaren is er ook in onze provincie behoorlijk bezuinigd op muzieklessen. Koningin Maxima is een groot voorvechter van muziek op school. De winnaar mag daarom in november in het roemruchte Theater Carré optreden voor deze koninklijke hoogheid.

Maar eerst moet er eerst nog op de drie finalisten gestemd worden op de website van Zapp. Dat kan nog tot en met vrijdagmiddag. Dan vinden in Hilversum de opnames van de finale plaats en die beelden zijn zaterdag op tv te zien.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Sittardse meiden in tv-finale BZT-show
Sittardse lichaamsdrummers Leyenbroek niet naar Màxima
Schürzenjäger op Oktoberfeest Sittard
Mama's Pride Festival Geleen
Eerste namen voor Mama's Pride bekend
De Top 2000-stembus komt naar Limburg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen