Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse jaarmarkt Sint Joep afgelast vanwege coronavirus

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 12:52

Jaarmarkt Sint Joep in Sittard gaat niet door in verband met het coronavirus.

Dat heeft de gemeente Sittard-Geleen besloten op basis van advies van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de GGD Zuid-Limburg.

Internationale bezoekers
Jaarlijks bezoeken tussen de 60.000 en 70.000 mensen het evenement in Sittard. De meesten komen uit de Limburgse grensstreek. Een groot deel komt uit een gebied met hoge besmettingsaantallen, laat de gemeente weten. Daarnaast staan de mensen dicht bij elkaar.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Limburg in ons liveblog.

Alternatief
De jaarmarkt wordt niet verplaatst, omdat het organisatorisch niet te realiseren is, volgens de gemeente. In overleg met Centrum Management Sittard en Stichting Horeca Markt Sittard kijkt de gemeente wel naar een alternatieve activiteit op een ander moment.

Grootste jaarmarkt
Sint Joep is de grootste jaarmarkt van het land die traditioneel op 19 maart plaatsvindt. Dit jaar zou de 217de editie zijn.

Op 19 maart vindt wel de reguliere donderdagmarkt plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen