Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse gevangenis wapent zich tegen smokkelgooiers

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 5:58

De gevangenis in Sittard heeft de helft van een luchtplaats afgesloten, vanwege de opkomst van 'smokkelgooiers'. Dat zijn mensen van buiten de gevangenis die proberen drugs en telefoons over de muur te gooien.

Deze smokkelwaar landt op één van de luchtplaatsen. Door deze deels af te sluiten, moet er verder weg worden gegooid. Gevangeniswoordvoer Robert Meijer bevestigt de gedeeltelijke afsluiting.

Lees ook: Wantrouwen in Sittardse bajes: 'Personeel smokkelt drugs'

Luchtplaatsen gecontroleerd
Meijer: "Er zijn maatregelen genomen in verband met de toename van pogingen tot smokkel van contrabande door buitenstaanders. Het gaat dan voornamelijk om pakketjes drugs en telefoons. Luchtplaatsen worden door personeel gecontroleerd en geïnspecteerd voordat het luchtmoment start."

Geen verlof
De nieuwe stroom van smokkelgooiers lijkt samen te hangen met de coronacrisis. "Er is zoals bekend geen verlof en bezoek meer voor gedetineerden vanwege de coronamaatregelen", zegt Meijer. "Sindsdien zien we een toename van dit soort smokkelpogingen." Op het smokkelen van contrabande staat een maximale celstraf van zes maanden.

Lees ook: Personeel van Sittardse bajes vindt dode gevangene in cel

Niemand in isolatie
Daar waar het coronavirus de gevangenis tot verschillende maatregelen dwingt, lijkt het rustig te zijn rondom besmettingen in de inrichtingen. Op dit moment zit er geen enkele Limburgse gevangene uit voorzorg in isolatie. Tot dusver werd er alleen een coronabesmetting vastgesteld bij een bewaakster van de gevangenis in Roermond.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen