Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse gevangenis wapent zich tegen smokkelgooiers

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 5:58

De gevangenis in Sittard heeft de helft van een luchtplaats afgesloten, vanwege de opkomst van 'smokkelgooiers'. Dat zijn mensen van buiten de gevangenis die proberen drugs en telefoons over de muur te gooien.

Deze smokkelwaar landt op één van de luchtplaatsen. Door deze deels af te sluiten, moet er verder weg worden gegooid. Gevangeniswoordvoer Robert Meijer bevestigt de gedeeltelijke afsluiting.

Lees ook: Wantrouwen in Sittardse bajes: 'Personeel smokkelt drugs'

Luchtplaatsen gecontroleerd
Meijer: "Er zijn maatregelen genomen in verband met de toename van pogingen tot smokkel van contrabande door buitenstaanders. Het gaat dan voornamelijk om pakketjes drugs en telefoons. Luchtplaatsen worden door personeel gecontroleerd en geïnspecteerd voordat het luchtmoment start."

Geen verlof
De nieuwe stroom van smokkelgooiers lijkt samen te hangen met de coronacrisis. "Er is zoals bekend geen verlof en bezoek meer voor gedetineerden vanwege de coronamaatregelen", zegt Meijer. "Sindsdien zien we een toename van dit soort smokkelpogingen." Op het smokkelen van contrabande staat een maximale celstraf van zes maanden.

Lees ook: Personeel van Sittardse bajes vindt dode gevangene in cel

Niemand in isolatie
Daar waar het coronavirus de gevangenis tot verschillende maatregelen dwingt, lijkt het rustig te zijn rondom besmettingen in de inrichtingen. Op dit moment zit er geen enkele Limburgse gevangene uit voorzorg in isolatie. Tot dusver werd er alleen een coronabesmetting vastgesteld bij een bewaakster van de gevangenis in Roermond.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen