Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse gevangenis doorgespit: telefoons en drugs gevonden

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2020 - 6:00

Afdeling D van de Sittardse gevangenis is onlangs compleet ondersteboven gehaald, nadat de directie signalen kreeg over de aanwezigheid van wapens. Uiteindelijk werden er drugs en twee telefoons gevonden.

Robert Meijer, woordvoerder van de gevangenis, bevestigt dat er smokkelwaar is gevonden. Op details gaat hij niet in.

Lees ook: Drugsconflict in Sittardse gevangenis leidde tot steekpartij

Steekwapen gezocht
De grote spitactie begon vorige week vrijdag rond 19:30 uur en duurde tot ongeveer middernacht. Er waren signalen dat er een wapen op afdeling D lag. Volgens bronnen in de gevangenis ging het om een voorwerp dat als steekwapen gebruikt kon worden. "Daar doen wij geen uitspraken over, maar er waren inderdaad signalen dat er mogelijk contrabande binnen zou zijn", zegt Meijer.

Twee telefoons
Voor de actie werd niet alleen het Interne Bijstand Team (IBT) van de gevangenis ingezet, maar ook een gespecialiseerd team van de Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid opgetrommeld. Een wapen werd er echter niet gevonden, bevestigt Meijer. Bronnen vertellen L1 dat er wel twee telefoons en een paar gram drugs in beslag zijn genomen.

De gevangeniswoordvoerder laat weten dat 'enkele gedetineerden' sancties hebben ontvangen voor het bezit van verboden spullen. Om hoeveel mensen het gaat en welke sancties zijn toegepast, wil hij niet kwijt.

Lees ook: Roze rookbommen in gevangenis waren 'ludieke actie'

Koelkastrubbers
Volgens Meijer is de hele afdeling geïnspecteerd, zowel de persoonlijke cellen als gemeenschappelijke ruimtes. Gevangenen moesten toezien hoe hun persoonlijke spullen, zoals kleding en voedselwaar, werden onderzocht. "Maar ook toiletpotten en rubbers van koelkasten zijn bekeken", zegt Meijer. "Apparatuur, zoals tv's en magnetrons, werd opengeschroefd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen