Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse gevangenis doorgespit: telefoons en drugs gevonden

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2020 - 6:00

Afdeling D van de Sittardse gevangenis is onlangs compleet ondersteboven gehaald, nadat de directie signalen kreeg over de aanwezigheid van wapens. Uiteindelijk werden er drugs en twee telefoons gevonden.

Robert Meijer, woordvoerder van de gevangenis, bevestigt dat er smokkelwaar is gevonden. Op details gaat hij niet in.

Lees ook: Drugsconflict in Sittardse gevangenis leidde tot steekpartij

Steekwapen gezocht
De grote spitactie begon vorige week vrijdag rond 19:30 uur en duurde tot ongeveer middernacht. Er waren signalen dat er een wapen op afdeling D lag. Volgens bronnen in de gevangenis ging het om een voorwerp dat als steekwapen gebruikt kon worden. "Daar doen wij geen uitspraken over, maar er waren inderdaad signalen dat er mogelijk contrabande binnen zou zijn", zegt Meijer.

Twee telefoons
Voor de actie werd niet alleen het Interne Bijstand Team (IBT) van de gevangenis ingezet, maar ook een gespecialiseerd team van de Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid opgetrommeld. Een wapen werd er echter niet gevonden, bevestigt Meijer. Bronnen vertellen L1 dat er wel twee telefoons en een paar gram drugs in beslag zijn genomen.

De gevangeniswoordvoerder laat weten dat 'enkele gedetineerden' sancties hebben ontvangen voor het bezit van verboden spullen. Om hoeveel mensen het gaat en welke sancties zijn toegepast, wil hij niet kwijt.

Lees ook: Roze rookbommen in gevangenis waren 'ludieke actie'

Koelkastrubbers
Volgens Meijer is de hele afdeling geïnspecteerd, zowel de persoonlijke cellen als gemeenschappelijke ruimtes. Gevangenen moesten toezien hoe hun persoonlijke spullen, zoals kleding en voedselwaar, werden onderzocht. "Maar ook toiletpotten en rubbers van koelkasten zijn bekeken", zegt Meijer. "Apparatuur, zoals tv's en magnetrons, werd opengeschroefd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen