Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse fanfare wint 25.000 euro bij spelshow

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 12:40

Fanfare Sint Caecilia Broeksittard heeft bij SBS-spelshow 'Echt waar?!' 25.000 euro gewonnen.

Dit kan de Sittardse vereniging goed gebruiken voor nieuwe uniformen voor de leden.

700 euro
Secretaris van de fanfare Henri Latour laat weten 'super blij' te zijn. Het geld komt goed van pas, omdat de vereniging veel nieuwe jeugdleden erbij heeft gekregen. Voor hen zijn niet genoeg uniformen beschikbaar. Daarnaast zijn de huidige pakken 30 jaar oud, zo legt de secretaris uit. Ook vertelt hij dat een compleet uniform tussen de 600 en 700 euro kost en er zijn er 40 à 50 nodig.

Jubileum
In 2021 viert de vereniging haar 120-jarig jubileum. Met het gewonnen bedrag en nog een beetje sparen is het dan mogelijk nieuwe uniformen aan te schaffen. "Dit is een mooie stap in de goede richting", aldus Latour.

Waar of niet?
In het programma vertellen Leo Alkemade en Soundos el Ahmadi steeds een verhaal. De deelnemers moeten vervolgens inschatten wie de waarheid heeft gesproken. De fanfare streed, net als de andere groepen, met tien mensen in de afvalrace voor de hoofdprijs van 50.000 euro. Na alle verhalen waren er van de honderd nog maar twee deelnemers over: Nicole Schiffeleers van de Sittardse fanfare en een afgevaardigde van een Loosdrechtse zeilvereniging. Zij mochten de hoofdprijs delen en zo verdiende de fanfare 25.000 euro.

Zwijgen
De opnames voor het programma vonden eind augustus plaats. Het programma werd zaterdag uitgezonden. Latour laat weten dat de deelnemers zes weken niks mochten zeggen. Aangezien de vereniging wel al zichtbaar was in de promovideo lekte het nieuws toch al eerder onder de leden uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen