Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse fanfare wint 25.000 euro bij spelshow

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 12:40

Fanfare Sint Caecilia Broeksittard heeft bij SBS-spelshow 'Echt waar?!' 25.000 euro gewonnen.

Dit kan de Sittardse vereniging goed gebruiken voor nieuwe uniformen voor de leden.

700 euro
Secretaris van de fanfare Henri Latour laat weten 'super blij' te zijn. Het geld komt goed van pas, omdat de vereniging veel nieuwe jeugdleden erbij heeft gekregen. Voor hen zijn niet genoeg uniformen beschikbaar. Daarnaast zijn de huidige pakken 30 jaar oud, zo legt de secretaris uit. Ook vertelt hij dat een compleet uniform tussen de 600 en 700 euro kost en er zijn er 40 à 50 nodig.

Jubileum
In 2021 viert de vereniging haar 120-jarig jubileum. Met het gewonnen bedrag en nog een beetje sparen is het dan mogelijk nieuwe uniformen aan te schaffen. "Dit is een mooie stap in de goede richting", aldus Latour.

Waar of niet?
In het programma vertellen Leo Alkemade en Soundos el Ahmadi steeds een verhaal. De deelnemers moeten vervolgens inschatten wie de waarheid heeft gesproken. De fanfare streed, net als de andere groepen, met tien mensen in de afvalrace voor de hoofdprijs van 50.000 euro. Na alle verhalen waren er van de honderd nog maar twee deelnemers over: Nicole Schiffeleers van de Sittardse fanfare en een afgevaardigde van een Loosdrechtse zeilvereniging. Zij mochten de hoofdprijs delen en zo verdiende de fanfare 25.000 euro.

Zwijgen
De opnames voor het programma vonden eind augustus plaats. Het programma werd zaterdag uitgezonden. Latour laat weten dat de deelnemers zes weken niks mochten zeggen. Aangezien de vereniging wel al zichtbaar was in de promovideo lekte het nieuws toch al eerder onder de leden uit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen