Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse fanfare wint 25.000 euro bij spelshow

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 12:40

Fanfare Sint Caecilia Broeksittard heeft bij SBS-spelshow 'Echt waar?!' 25.000 euro gewonnen.

Dit kan de Sittardse vereniging goed gebruiken voor nieuwe uniformen voor de leden.

700 euro
Secretaris van de fanfare Henri Latour laat weten 'super blij' te zijn. Het geld komt goed van pas, omdat de vereniging veel nieuwe jeugdleden erbij heeft gekregen. Voor hen zijn niet genoeg uniformen beschikbaar. Daarnaast zijn de huidige pakken 30 jaar oud, zo legt de secretaris uit. Ook vertelt hij dat een compleet uniform tussen de 600 en 700 euro kost en er zijn er 40 à 50 nodig.

Jubileum
In 2021 viert de vereniging haar 120-jarig jubileum. Met het gewonnen bedrag en nog een beetje sparen is het dan mogelijk nieuwe uniformen aan te schaffen. "Dit is een mooie stap in de goede richting", aldus Latour.

Waar of niet?
In het programma vertellen Leo Alkemade en Soundos el Ahmadi steeds een verhaal. De deelnemers moeten vervolgens inschatten wie de waarheid heeft gesproken. De fanfare streed, net als de andere groepen, met tien mensen in de afvalrace voor de hoofdprijs van 50.000 euro. Na alle verhalen waren er van de honderd nog maar twee deelnemers over: Nicole Schiffeleers van de Sittardse fanfare en een afgevaardigde van een Loosdrechtse zeilvereniging. Zij mochten de hoofdprijs delen en zo verdiende de fanfare 25.000 euro.

Zwijgen
De opnames voor het programma vonden eind augustus plaats. Het programma werd zaterdag uitgezonden. Latour laat weten dat de deelnemers zes weken niks mochten zeggen. Aangezien de vereniging wel al zichtbaar was in de promovideo lekte het nieuws toch al eerder onder de leden uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen