Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardse drugshandelaar gearresteerd in moordonderzoek

Geplaatst opdonderdag 23 september 2021 - 16:02

Dario P. is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordpoging op Anthy P. (39) in Sittard. De man zou een motor hebben geregeld voor de schutters. Momenteel zit hij nog een andere gevangenisstraf uit.

De Sittardse verdachte werd eind juni gearresteerd in zijn cel in de gevangenis van Roermond.

Lees ook: Geheime gesprekken breken onderzoek liquidatiepoging open

Kilo's heroïne
Een onderzoeksrechter heeft besloten zijn voorarrest in de liquidatiezaak te schorsen, zodat Dario zijn al lopende straf kan uitzitten. Die straf kreeg hij voor twee drugszaken. De rechtbank in Gelderland veroordeelde Dario tot een jarenlange celstraf voor het vervoeren van kilo's heroïne, terwijl hij in 2020 werd veroordeeld voor een hennepplantage van ruim 500 planten in de Maaslaan in Geleen.

Slechte schutter
Nu is hij dus verdachte in een liquidatiedossier. Op 12 september 2020 werd Anthy P., een bekende naam binnen het criminele milieu, in zijn auto beschoten door twee mannen op een motor. Dat gebeurde op een parkeerplaats in de Bradleystraat in Sittard. Anthy overleefde de aanslag. "Maar alleen omdat verdachte Vince C. niet zo goed kan schieten", zei de aanklaagster daar donderdag over.

Ze nam het woord tijdens een tussentijdse zitting in de zaak. De genoemde Vince (36) had volgens justitie een langlopend conflict met Anthy. Hij zou op de bewuste dag samen met de Deen Henrik J. (28) op een motor zijn gestapt met het plan Anthy te vermoorden. Die motor zou dus zijn geleverd door Dario.

Kevin de lokker
De Geleense Vince behoort tot een Deense afdeling van motorclub Satudarah, net als medeverdachte Henrik. Kevin S. (36) heeft inmiddels verklaard dat hij door Vince werd ingeschakeld om Anthy naar de Bradleystraat te lokken. Dat gebeurde onder het mom van een drugsdeal. Om die reden zit ook Kevin vast voor de liquidatiepoging.

Langer vast
Donderdag bepaalde de rechter dat het voorarrest van Henrik en Kevin wordt verlengd, ondanks verzoeken van advocaten Cem Polat en Alexander Admiraal om het duo te schorsen. Dario is in deze zaak nog niet voor de rechter gekomen. Naar verwachting sluit hij aan in december, als de zaak wordt hervat. Zijn advocaat Marijn Zuketto wil tot dat moment niet ingaan op vragen over Dario's rol.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen