Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittards topcafé De Gats in de verkoop: eigenaren emigreren

Geplaatst opzondag 19 januari 2020 - 9:15

Het op een na beste café van het land staat te koop. Een dreigende burn-out zorgde voor nieuw inzicht bij cafébaas Frank Braam uit Sittard, kroegbaas van Tapperie de Gats.

Samen met zijn partner Sanne en hun twee kinderen vertrekken ze naar de Italiaanse streek Le Marche. Het succescafé, volgens Misset Horeca het op één na beste café van het land, staat daarom te koop.

L1

Sint Rosa blijft
"Er zit schot in de verkoop van de kroeg. Hopelijk zitten we in het najaar in Italië", zegt de kroegbaas. Achter de toog staat het beeld van Sint Rosa, de beschermheilige van Sittard. Die gaat mee, de rest van de inboedel van wacht op een nieuwe eigenaar.

Succesformule
De vlag ging uit vorig jaar in Sittard. In de jaarlijkse Misset Horeca-verkiezing van beste kroeg van Nederland eindigde De Gats op de tweede plaats. Een prestatie waar Frank en Sanne Braam behoorlijk trots op zijn. Ze mochten zich daarmee ook het beste café van Limburg noemen. "Na vijf jaar hard werken was dat een kers op de taart. Om juist nu onze zaak te koop aan te bieden lijkt raar. Toch is er geen beter moment."

Lees ook: Kroegbazen topcafé Sittard: 'Compleet onverwacht'

Oude liefde
De zon scheen afgelopen zomer zelden voor Frank. "Ik was op. De drukte van ons bedrijf. Twintig personeelsleden in vaste en losse dienst. De regels. Het viel me loodzwaar", zegt hij. Een oude liefde diende zich aan. "In 2008 werkte ik een tijd in Italië. Met mezelf heb ik afgesproken hier ooit terug te keren", zo zegt hij. Om een dreigende burn-out buiten de deur te houden zat hij vaker thuis. Op internet kwam hij de advertentie van een Nederlands stel tegen: 'Te koop: agriturismo in Le Marche, Midden-Italië.'

Agriturismo
Het nieuwe leven start als de verkoop van De Gats bezegeld is. In Italië gaan ze wonen op een varkensboerderij. Daar hoort een wijngaard bij, olijfbomen, appartementjes voor verhuur en enkele kampeerplaatsen: agriturismo, zo zeggen ze in Zuid-Europa.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen