Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittards carnaval gaat gewoon door: 'Met of zonder Marotte'

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 13:13

De vastelaovend in Sittard gaat altijd door, met of zonder Marotte. Dat zegt voorzitter Joep Wijnands van de Auw Prinse Zitterd.

Wijnands spreekt namens drie parapluverenigingen die samen met carnavalsvereniging De Marotte het jaarlijkse carnaval organiseren in Sittard: de Auw Prinse, de Marotte Senaat en het Optoch Kommitee.

Lees ook: Crisis bij Marotte Zitterd loopt verder op

Geen goede afspiegeling
Sinds juli vorig jaar rommelt het tussen de Marotte en de ondersteunende verenigingen. Die laatste vinden dat er geen sprake is van continuïteit bij de Marotte. Vorig jaar juli stapte de vorst van de Marotte op, met in zijn kielzog vijf andere leden. Sindsdien is de carnavalsvereniging flink uitgedund en komt, volgens de ondersteunende verenigingen, de continuïteit in gevaar. Ook vormen de zittende leden van de Marotte in de ogen van Wijnands geen goede afspiegeling van carnavalsvierend Sittard.

Veel gepraat
Voor de 11de van de 11de afgelopen november werden afspraken gemaakt om dat te verbeteren. Na carnaval 2019 zou er een nieuwe raad van elf gevormd worden. Maar dat gebeurde niet. Als de afspraken waren nageleefd, was er nu 'een nieuwe raad van elf geweest en een leuke nieuwe club met nieuwe én bestaande Marotte'. Maar dat is niet gebeurd, zegt Wijnands. "Dat traject is niet goed opgepakt. Als je dan heel veel gepraat hebt, zeg je uiteindelijk: 'Het is je hobby, het houdt ergens op'. Je moet niet aan een dood paard hoeven trekken."

De Marotte plaatste deze week een verklaring op de website om te laten weten dat de vereniging bereid is om met iedereen samen te werken, 'maar wel enkel en alleen in het belang van die mooie Zittesje vastelaovend!'. Of dat inhoudt dat de partijen op korte termijn weer met elkaar om de tafel gaan zitten, is niet bekend. Bij de Marotte was donderdag niemand bereikbaar voor een toelichting.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen