Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittards carnaval gaat gewoon door: 'Met of zonder Marotte'

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 13:13

De vastelaovend in Sittard gaat altijd door, met of zonder Marotte. Dat zegt voorzitter Joep Wijnands van de Auw Prinse Zitterd.

Wijnands spreekt namens drie parapluverenigingen die samen met carnavalsvereniging De Marotte het jaarlijkse carnaval organiseren in Sittard: de Auw Prinse, de Marotte Senaat en het Optoch Kommitee.

Lees ook: Crisis bij Marotte Zitterd loopt verder op

Geen goede afspiegeling
Sinds juli vorig jaar rommelt het tussen de Marotte en de ondersteunende verenigingen. Die laatste vinden dat er geen sprake is van continuïteit bij de Marotte. Vorig jaar juli stapte de vorst van de Marotte op, met in zijn kielzog vijf andere leden. Sindsdien is de carnavalsvereniging flink uitgedund en komt, volgens de ondersteunende verenigingen, de continuïteit in gevaar. Ook vormen de zittende leden van de Marotte in de ogen van Wijnands geen goede afspiegeling van carnavalsvierend Sittard.

Veel gepraat
Voor de 11de van de 11de afgelopen november werden afspraken gemaakt om dat te verbeteren. Na carnaval 2019 zou er een nieuwe raad van elf gevormd worden. Maar dat gebeurde niet. Als de afspraken waren nageleefd, was er nu 'een nieuwe raad van elf geweest en een leuke nieuwe club met nieuwe én bestaande Marotte'. Maar dat is niet gebeurd, zegt Wijnands. "Dat traject is niet goed opgepakt. Als je dan heel veel gepraat hebt, zeg je uiteindelijk: 'Het is je hobby, het houdt ergens op'. Je moet niet aan een dood paard hoeven trekken."

De Marotte plaatste deze week een verklaring op de website om te laten weten dat de vereniging bereid is om met iedereen samen te werken, 'maar wel enkel en alleen in het belang van die mooie Zittesje vastelaovend!'. Of dat inhoudt dat de partijen op korte termijn weer met elkaar om de tafel gaan zitten, is niet bekend. Bij de Marotte was donderdag niemand bereikbaar voor een toelichting.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen