Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittards carnaval gaat gewoon door: 'Met of zonder Marotte'

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 13:13

De vastelaovend in Sittard gaat altijd door, met of zonder Marotte. Dat zegt voorzitter Joep Wijnands van de Auw Prinse Zitterd.

Wijnands spreekt namens drie parapluverenigingen die samen met carnavalsvereniging De Marotte het jaarlijkse carnaval organiseren in Sittard: de Auw Prinse, de Marotte Senaat en het Optoch Kommitee.

Lees ook: Crisis bij Marotte Zitterd loopt verder op

Geen goede afspiegeling
Sinds juli vorig jaar rommelt het tussen de Marotte en de ondersteunende verenigingen. Die laatste vinden dat er geen sprake is van continuïteit bij de Marotte. Vorig jaar juli stapte de vorst van de Marotte op, met in zijn kielzog vijf andere leden. Sindsdien is de carnavalsvereniging flink uitgedund en komt, volgens de ondersteunende verenigingen, de continuïteit in gevaar. Ook vormen de zittende leden van de Marotte in de ogen van Wijnands geen goede afspiegeling van carnavalsvierend Sittard.

Veel gepraat
Voor de 11de van de 11de afgelopen november werden afspraken gemaakt om dat te verbeteren. Na carnaval 2019 zou er een nieuwe raad van elf gevormd worden. Maar dat gebeurde niet. Als de afspraken waren nageleefd, was er nu 'een nieuwe raad van elf geweest en een leuke nieuwe club met nieuwe én bestaande Marotte'. Maar dat is niet gebeurd, zegt Wijnands. "Dat traject is niet goed opgepakt. Als je dan heel veel gepraat hebt, zeg je uiteindelijk: 'Het is je hobby, het houdt ergens op'. Je moet niet aan een dood paard hoeven trekken."

De Marotte plaatste deze week een verklaring op de website om te laten weten dat de vereniging bereid is om met iedereen samen te werken, 'maar wel enkel en alleen in het belang van die mooie Zittesje vastelaovend!'. Of dat inhoudt dat de partijen op korte termijn weer met elkaar om de tafel gaan zitten, is niet bekend. Bij de Marotte was donderdag niemand bereikbaar voor een toelichting.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen