Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittards bedrijf ontwikkelt anti-stresstent

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 6:00

Het Sittardse bedrijf MH Roadstyling heeft samen met therapeut en lifestylecoach Mieke Roovers een speciale anti-stresstent ontwikkeld.

Door middel van licht, muziek en geur moet stress in de Recharge Pyramid binnen 20 minuten afnemen.

Lionel Richie
Volgens de bedenkers is de afgelopen jaren de stress op de werkvloer fors toegenomen. "Met alle mailtjes, whatsappjes en andere berichten krijgen we nu 200 keer meer prikkels op een dag dan 20 jaar geleden", vertelt Roovers. "Overvolle agenda’s beheersen ons leven." De coach verzorgt al twintig jaar trainingen prestatieverbetering voor managers en artiesten, waaronder Lionel Richie. "De druk(te) heeft ook een negatieve invloed op de gezondheid en immuunsysteem", verklaart ze.

Jongeren en burn-out
Directeur Jos Mostard van MH Roadstyling is zelf een voormalige psychologisch adviseur. "Twintig jaar geleden zag je vooral dat oudere mensen met een hoge functie een burn-out kregen", zegt hij. "Nu zie ik dat jongeren van begin 20 al klachten hebben. Dat is schrijnend." Ook in zijn eigen bedrijf merkt hij dat. "Dat heeft vaak niks met het werk te maken. Het heeft te maken met de huidige tijd. We moeten van alles en willen van alles."


Mobiel
Volgens de directeur weten de jongeren niet meer hoe ze moeten ontspannen. "Ze zijn constant bezig met hun telefoon, nemen die mee naar bed. De hele tijd piepjes. Daardoor slapen ze slecht. Ze ontspannen niet meer." In de tent moeten de jongeren maar ook de andere medewerkers weer leren hoe ze tot rust komen.

Huidweerstand
Dat wordt ook gemonitord. "We kunnen via de hersenfrequentie en de huidweerstand meten of iemand gespannen is of niet", legt Roovers uit. "De huidweerstand loopt bijvoorbeeld op als iemand meer ontspant."

Muziektherapie
Bij grote bedrijven als Apple en Google wordt al veel rekening gehouden met stress. Daar kunnen mensen zelfs een 'power-nap', een hazenslaapje van 15-20 minuten houden. Maar de Recharge Pyramid gaat een stapje verder. "Wij maken in de tent ook gebruik van muziek-, licht- en aromatherapie", vertelt Roover. "Mensen kunnen kiezen uit verschillende programma's, een koptelefoon met muziek opzetten, waardoor je weg kunt dromen."

Kat uit de boom
Met de relaxtent richt MH Roadstyling en Roovers zich op bedrijven. Maar ook in wellnesscentra en op festivals kan het ingezet worden. De eerste tent staat bij MH Roadstyling zelf . "We hebben hem net in gebruik genomen”, zegt Mostard. "Sommige medewerkers willen het meteen uitproberen. Maar veel kijken ook eerst de kat uit de boom."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen