Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardenaren hebben de kleinste

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 9:48

Mannen uit de gemeente Sittard-Geleen bestellen de kleinste condooms van Nederland bij een webwinkel voor condooms.

Dat blijkt uit het Nationale Condoomonderzoek 2019. Daarvoor zijn 50.000 bestellingen van het afgelopen jaar onder de loep genomen.

Groot geschapen
Limburgers blijken sowieso in verhouding met de rest van Nederland een kleiner rubberen hoesje nodig te hebben. In Drenthe lijken de mannen groter geschapen te zijn. Daar worden gemiddeld genomen de grootste condooms besteld.

Lees ook: Swalmen heeft smalste jongeheer van het land

Te strak
"Een passend condoom is belangrijk voor de veiligheid en bevordert de seks", aldus Mark Durjardin van Condoom.nl, dat het Nationale Condoomonderzoek 2019 heeft geïnitieerd. "Een condoom dat te strak zit is namelijk moeilijk af te rollen, kan afknellen en erectieproblemen veroorzaken. Ook is de kans op scheuren groter. Zodra een condoom te ruim is kan hij afglijden tijdens het vrijen. Door de omtrek in erectie te meten bepaal je de juiste maat."

Overigens blijkt uit cijfers dat steeds minder jongeren een condoom gebruiken. De grootste reden is volgens Condoom.nl dat zij zich niet bewust zijn van de gevolgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen